Πλήθος δράσεων από τις Μονάδες Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2022 20:51 Πλήθος δράσεων από τις Μονάδες Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ

Το μήνα Νοέμβριο...

Ο Νοέμβριος αποτέλεσε μήνα πολλαπλών δράσεων για τις δύο Μονάδες του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στη Στερεά Ελλάδα. Στην αρχή του μήνα, το προσωπικό της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας επισκέφθηκε το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Μακρακώμης σε μία συνάντηση διασύνδεσης και δικτύωσης με την Υπεύθυνη της Δομής κα Ισμήνη Τούτου, Κοινωνική Λειτουργό. Επιπλέον, επισκέφθηκε τον Δήμο Λοκρών πραγματοποιώντας συναντήσεις με το προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας και του Κέντρου Υγείας του Δήμου, αλλά και με το προσωπικό του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» της Δημοτικής Κοινότητας Μαλεσίνας.

Αργότερα στη διάρκεια του μήνα, η Κινητή Μονάδα πραγματοποίησε δύο συναντήσεις ενημέρωσης και δικτύωσης στον Δήμο Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας, με την πρώτη στο Κέντρο Υγείας Διστόμου και τις κυρίες Παναγιώτα Ντάμκα, Γενική Ιατρό και Μαρία Ρουμελιώτη, Επισκέπτρια Υγείας, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Ψυχολόγο του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου, κα Βάια Στεργίου.

Ακόμη, οι εργαζόμενες της Κινητής Μονάδας μετέβησαν στο Νομό Βοιωτίας και το ΓΕΝ Λιβαδειάς, όπου σε συνάντηση με το προσωπικό της Κοινωνικής Υπηρεσίας της Μονάδας κυρίες Αθανασία Ζαβέτα και Χρυσάφω Κολόβαρη, Ψυχολόγους, διερεύνησαν το ενδεχόμενο υποστήριξης ατόμων σε θέματα εξαρτήσεων και διενέργειας παραπομπών.

Συναντήσεις για την προοπτική συνεργασίας σε παρεμβάσεις που αφορούν στοχευμένες ομάδες του πληθυσμού, πραγματοποιήθηκαν με την Προϊσταμένη του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» Δημοτικής Ενότητας Θεσσαλιώτιδας του Δήμου Δομοκού κα Σταυρούλα Μανωλάκη, Κοινωνιολόγο, την Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Νέου Μοναστηρίου κα Ευαγγελία Τσάρα και την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Νέου Μοναστηρίου κα Μάγια Νικολόβσκα.

Ανάλογος ο στόχος της συνάντησης της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με τις εργαζόμενες των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην Ανοιχτή Δοµή Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων Θερµοπυλών, κυρίες Ηλιάνα Μπαλτά και Ροζαλία Κυρτσοκώστα, Κοινωνικές Λειτουργούς, την κα Μαριτίνα Πρωτάκη, Δικηγόρο αλλά και την Υποδιοικήτρια της Δομής κα Ελένη Ζαρλακούτα.

Επιπλέον, το προσωπικό της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με στελέχη Πρόληψης του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, πραγματοποίησαν Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα την πρόληψη των εξαρτήσεων στον Σύλλογο Διδασκόντων στο ΕΝΕΕΓΥΛ Φθιώτιδας.

Τέλος, το προσωπικό των δύο Μονάδων υποστήριξε εθελοντικά τις εργασίες του Κινητού Πολυϊατρείου «Ιπποκράτης» που ανήκει στο «Χαμόγελο του Παιδιού», κατά την παραμονή του στο Νομό Φθιώτιδας για την διεξαγωγή δωρεάν εξετάσεων σε παιδιά σχολική ηλικίας. Αποδεχόμενο την πρόσκληση ως συγγενικός Φορέας για την Ψυχική Υγεία, το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε στο Forum «Ταξίδι στην Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση – Ανοιχτοί Διάλογοι με την Κοινότητα», που διοργάνωσε η ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος με μία ομιλία ενημέρωσης για τις υπηρεσίες που μπορούν να λάβουν οι ενδιαφερόμενοι για την υποστήριξη και θεραπεία αναφορικά με τις εξαρτήσεις.

Οι Μονάδες του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στη Λαμία βρίσκονται επί της οδού Βασιλικών 20 και παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε σχέση με τις εξαρτήσεις από ναρκωτικά, αλκοόλ και τυχερά παιχνίδια για τους άμεσα ενδιαφερόμενους και τις οικογένειές τους, ανάλογα με τις ανάγκες τους. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: 22310 45456 & 22310 67885.

Η υποστήριξη των ατόμων πραγματοποιείται σε ένα ασφαλές περιβάλλον, με σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών και χωρίς διακρίσεις. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής.

Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας και του Πολυδύναμου Κέντρου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ στη Λαμία εντάσσονται στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας - ΕΚΤ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014-2020».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση