Ιώσεις: Έξαρση λοιμώξεων σε παιδιά - Πίεση και στο ΓΝ Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 02 Ιανουαρίου 2023 09:23 Ιώσεις: Έξαρση λοιμώξεων σε παιδιά - Πίεση και στο ΓΝ Λαμίας

Τι καταγγέλλουν οι γονείς - Τι απαντά ο Διοικητής για την Παιδιατρική Κλινική.

Πρόβλημα δημιουργήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (30/12) στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Λαμίας, σύμφωνα με καταγγελίες που έφτασαν στο LamiaReport.

Ειδικότερα, αναγνώστες μας περιέγραψαν ότι δεν υπήρχε ειδικευμένος γιατρός Παιδίατρος προκειμένου να αντιμετωπίσει τα δεκάδες περιστατικά που φθάνουν καθημερινά στα Επείγοντα εξαιτίας της έξαρσης των ιώσεων κυρίως του αναπνευστικού.

Το LamiaReport επικοινώνησε αμέσως με το διοικητή του ΓΝ Λαμίας Ανδρέα Κολοκυθά, καθώς οι πληροφορίες ήθελαν να είναι ακάλυπτες και οι τρεις βάρδιες της Πρωτοχρονιάς (Παρασκευή - Σάββατο - Κυριακή) από ειδικευμένο γιατρό, κάτι που σήμαινε ότι οποιοδήποτε περιστατικό που θα έχρηζε νοσηλείας έπρεπε να διακομιστεί σε Λάρισα ή Αθήνα!

Όπως μας διαβεβαίωσε ο Διοικητή, η αναστάτωση που προέκυψε ήταν προσωρινή και δημιουργήθηκε εξαιτίας της αιφνίδιας νόσησης προσωπικού που κάλυπτε τη συγκεκριμένη βάρδια. Ωστόσο το πρόβλημα ξεπεράστηκε χάρη στο υπόλοιπο προσωπικό που ανέλαβε να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του Νοσοκομείου

«Πράγματι υπήρξε προσωρινή δυσλειτουργία της παιδιατρικής κλινικής λόγω αιφνίδιας νόσησης προσωπικού το οποίο είχε προγραμματισμένη υπηρεσία την περίοδο που διανύουμε και απαιτήθηκε η άμεση αντικατάστασή του.
Για την συνέχιση της υγειονομικής υποστήριξης  τόσο των 11, εκείνη την ώρα, νοσηλευόμενων παιδιών,  όσο και τυχόν νέων παιδιών που θα προσέρχονταν στο ΤΕΠ , έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου τα περιστατικά να εξυπηρετούνται με ασφάλεια
», τόνισε στο LamiaReport ο κ. Κολοκυθάς.

Θυμίζουμε ότι ανάλογο θέμα με την Παιδιατρική Κλινική του ΓΝ Λαμίας είχε δημιουργηθεί και τον περασμένο Ιούνιο αναγκάζοντας τη Διοίκηση να αιτηθεί κάλυψη των θέσεων με μπλοκάκι. Τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν βέβαια κι άλλα Νοσοκομεία, όχι μόνο στην 5η ΥΠΕ, καθώς έχει να κάνει με την έλλειψη γιατρών στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση