Αποστρατεύθηκε ο Υποναύαρχος Λ.Σ. Χρήστος Κανάκης

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2023 18:03 Αποστρατεύθηκε ο Υποναύαρχος Λ.Σ. Χρήστος Κανάκης

Τον τελευταίο χρόνο βρισκόταν επικεφαλής της ΓΔΟΥ του ΥΝΑΝΠ…

Μετά από 29 χρόνια υπηρεσίας στο Λιμενικό Σώμα ο Υποναύαρχος Λ.Σ. Χρήστος Κανάκης αποφάσισε να ολοκληρώσει την καριέρα του ως Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του ΥΝΑΝΠ.

Ο Χρήστος Κανάκης πριν την προαγωγή του σε Υποναύαρχο, διοικούσε τις Υπηρεσίες της 4ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., έχοντας και την ευθύνη των ακτών της Στερεάς Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης της Φθιώτιδας.

Κατετάγη στη Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ. το 1993 ως πτυχιούχος του τμήματος πολιτικής επιστήμης και δημοσίου δικαίου της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του εξειδικεύτηκε στην εκπαίδευση εκπαιδευτών ενηλίκων, σε θέματα πληροφορικής και νέων τεχνολογιών, ριζοσπαστικοποίησης και εξτρεμισμού, στη διακυβέρνηση περιπολικών σκαφών, στη διακλαδική συνεργασία σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, ως επίσης σε θέματα ανακριτικής και ψυχολογίας, σε διάφορα εκπαιδευτικά κέντρα της ημεδαπής και της αλλοδαπής.

Το 2011 με υποτροφία της Αμερικανικής Πρεσβείας Αθηνών μετέβη στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας στην Ουάσιγκτον, όπου παρακολούθησε με επιτυχία εξάμηνο διεθνές πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών με θέμα την εσωτερική ασφάλεια.

Έχει υπηρετήσει σε διάφορες λιμενικές αρχές του εσωτερικού (Κως, Ρόδος Πειραιάς, Βόλος), στο προξενικό λιμεναρχείο Κωστάντζας στη Ρουμανία (2013-2016), στη Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας του Αρχηγείου ΛΣ, στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του ΥΝΑΝΠ, στη διακλαδική Διεύθυνση Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων (Δ.Α.Ο.Α.), στην 4η Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ., ενώ η σταδιοδρομία του ολοκληρώθηκε στη θέση του Γενικού Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών του ΥΝΑΝΠ.

Στις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου 2021 στη Βόρεια Εύβοια και ως επικεφαλής της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λ.Σ., ο Χρήστος Κανάκης είχε την ευθύνη συντονισμού των επιχειρησιακών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος, οι προσπάθειες των οποίων είχαν ως αποτέλεσμα τον απεγκλωβισμό και την ασφαλή απομάκρυνση περίπου 3000 ατόμων από φλεγόμενους οικισμούς και παραθεριστικά θέρετρα της περιοχής.

Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.

Με πληροφορίες από limenikanea.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση