Ξανά στα χέρια του Λιμενικού οι δύο ψαράδες από τη Στυλίδα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023 15:43 Ξανά στα χέρια του Λιμενικού οι δύο ψαράδες από τη Στυλίδα

Είχαν αλιεύσει παράνομα ολοθούρια…

Τέσσερις μόλις ημέρες από τη σύλληψή τους για απείθεια, οι δύο Στυλιδιώτες ψαράδες ηλικία 52 και 50 ετών που είχαν εντοπιστεί να ψαρεύουν «κυδώνια» χωρίς να έχουν κάνει σχετική εγγραφή στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Παρακολούθησης Αλιείας (ΟΣΠΑ), ξαναέπεσαν στα χέρια βαθμοφόρων του Λιμεναρχείου Στυλίδας έχοντας αλιεύσει αυτή τη φορά 690 ολοθούρια.

Ήτοι 290 άτομα περισσότερα από το μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό αλιευμένων ατόμων ανά σκάφος και ανά ημέρα κατά παράβαση του άρθρου 5 του ΠΔ 48/2018  για τα οποία επίσης δεν είχε γίνει και η σχετική εγγραφή τόσο στο ηλεκτρονικό ημερολόγιο αλιείας όσο και στο ΟΣΠΑ σύμφωνα με την αλιευτική νομοθεσία.

Τα αλιεύματα επαναποντίστηκαν στην θάλασσα ως ζώντα.

Όπως αναφέρεται σε ενημερωτικό δελτίο, κατόπιν εμπεριστατωμένου ελέγχου από Γραφείο Λιμενικής Αστυνομίας του Λιμεναρχείου Στυλίδας και δεδομένου του ότι οι εν λόγω συνιδιοκτήτες επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους, είχαν συλληφθεί από την Υπηρεσία προ ημερών κατά παράβαση τόσο του Ποινικού Κώδικα όσο και αλιευτικής νομοθεσίας, προέκυψε εκ νέου η μη τήρηση αλιευτικής και Γενικού Κανονισμού Λιμένα  νομοθεσίας.

Από το Λιμεναρχείο Στυλίδας κινήθηκε η διαδικασία εκ νέου επιβολής διοικητικών κυρώσεων τόσο κατ εφαρμογή των διατάξεων του Γενικού Κανονισμού Λιμένα όσο και  της αλιευτικής νομοθεσίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση