Το ΕΚΠΕΦ για τις συνθήκες εργασίες στον κλάδο της διανομής

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2023 14:46 Το ΕΚΠΕΦ για τις συνθήκες εργασίες στον κλάδο της διανομής

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Π.Ε. Φθιώτιδας γίνεται αποδέκτης διαμαρτυριών από εργαζομένους, που αναγκάζονται να εργάζονται υπό αντίξοες συνθήκες από τις 6 το πρωί, ή μετά τις 6 το απόγευμα, σε παράβαση των σχετικών εγκυκλίων του Υπουργείου Ανάπτυξης και του Υπουργείου Εργασίας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή του που υπογράφει η Πρόεδρος Σοφία Ανεστοπούλου και ο Γενικός Γραμματέας Βάϊος Μπουρογιάννης.

Όπως επισημαίνουν αυτό συμβαίνει σε μεγαλύτερο βαθμό δτους εργαζομένους διανομής τους γνωστούς delivery

«Στο βωμό του κέρδους της κάθε επιχείρησης, θυσιάζεται η Υγεία και η Ασφάλεια των εργαζομένων. Οι οδηγίες που έχουν δοθεί για καθυστερημένη προσέλευση στο χώρο εργασίας λόγω ψύχους είναι σαφείς και είναι απαράδεκτο να μην τηρούνται. Και αυτό παρατηρείται ιδιαίτερα στον κλάδο της διανομής που στην συντριπτική του πλειοψηφία οι εργαζόμενοι είναι και ανασφάλιστοι», σημειώνει το ΕΚΠΕΦ καλώντας τους αρμοδίους για έλεγχο και συμμόρφωση:

«Καλούμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και τις αρμόδιες αρχές σε πλήρη ενεργοποίηση, ώστε με τους απαραίτητους ελέγχους να αποφευχθεί η έκθεση των εργαζομένων σε πολύ επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση