Απατεώνες παρίσταναν του Υπαλλήλους του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2023 16:30 Απατεώνες παρίσταναν του Υπαλλήλους του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας

Ενημέρωσε ο Δήμος τους προμηθευτές που έγιναν στόχος…

Επείγουσα ανακοίνωση για προσπάθειες εξαπάτησης προμηθευτών του, κοινοποίησε ο Δήμος Αμφίκλειας - Ελάτειας.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έφτασαν στο Δήμο, σήμερα Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023, άγνωστα άτομα, τηλεφώνησαν σε επαγγελματίες που συνεργάζονται με τον Δήμο προσποιούμενοι τους δημοτικούς υπαλλήλους, ζήτησαν ευαίσθητα στοιχεία τραπεζικών συναλλαγών, όπως τον αριθμό τραπεζικής κάρτας των δικαιούχων, τον αριθμό κινητού τηλεφώνου και άλλα προσωπικά στοιχεία, με την πρόφαση ότι θα τους επιστραφεί χρηματικό ποσό που αφορά παρακράτηση από κάποιο παραστατικό.

«Ο Δήμος Αμφίκλειας – Ελάτειας ζητά από τους προμηθευτές να μην ανταποκρίνονται σε τέτοιου είδους ενέργειες που σκοπό έχουν την εξαπάτηση τους και την απόκτηση πρόσβασης στον λογαριασμό τους, προφανώς για την απόσπαση χρηματικού ποσού, ή/και τη χρήση των καρτών τους.

»Ο Δήμος Αμφίκλειας – Ελάτειας διαβεβαιώνει τους δικαιούχους ότι δεν πρόκειται να ζητηθούν ποτέ από υπαλλήλους του Δήμου, μέσω email, μηνυμάτων, ή τηλεφωνημάτων, προσωπικά τους στοιχεία όπως, αριθμοί και άλλες πληροφορίες τραπεζικών καρτών ή κωδικοί πρόσβασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς που χρησιμοποιούνται από τους ίδιους για την ψηφιακή τους εξυπηρέτηση κατά τις συναλλαγές τους με τα τραπεζικά ιδρύματα (e-banking / phonebanking).

»Τα απαραίτητα στοιχεία για τις πληρωμές των προμηθευτών που διεκπεραιώνει ο Δήμος, αντλούνται από τις αιτήσεις των δικαιούχων στον Δήμο, ενώ οι πληρωμές πραγματοποιούνται με τραπεζική κατάθεση σε πιστωτικά ιδρύματα», αναφέρει αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Αμφίκλειας - Ελάτειας.

Για τα περιστατικά έχει ενημερωθεί η αστυνομία, ενώ προτρέπουν και τους επαγγελματίες να κάνουν το ίδιο όταν γίνονται δέκτες τέτοιων τηλεφώνων.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση