Περιφέρεια Στερεάς: Έργα και μελέτες ύδρευσης στους Δήμους Λαμιέων και Καμ. Βούρλων

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Μαρτίου 2023 17:40 Περιφέρεια Στερεάς: Έργα και μελέτες ύδρευσης στους Δήμους Λαμιέων και Καμ. Βούρλων

Με απόφαση Σπανού στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020»…

Αποφάσεις ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός για την ωρίμανση και τελικά την υλοποίηση έργων ύδρευσης του Δήμου Λαμιέων.

Συγκεκριμένα εντάχθηκαν οι πράξεις:

 «ΜΕΛΕΤΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΑΠΟ ΠΗΓΕΣ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΤΗΣ». Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 628.142,01 ευρώ και η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη είναι 506.566,14 ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό -μετά και την έκπτωση που θα προκύψει από τον διαγωνισμό- θα καλυφθεί από τη δικαιούχο  Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λαμίας. Στόχος της πράξης είναι η κατασκευή νέου εξωτερικού υδραγωγείου, το οποίο θα μεταφέρει -δυνητικά- στην πόλη της Λαμίας ποσότητα νερού της τάξης των 4.000m3/ημέρα.

 «ΜΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΛΑΜΙΑΣ». Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 58.628,97 ευρώ και η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη είναι 47.281,43 ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί από την ΔΕΎΑΛ. Στόχος της πράξης είναι η κατασκευή αγωγού μήκους περίπου 900μ., o οποίος θα παρακάμπτει τις διαβάσεις του υφιστάμενου τροφοδοτικού αγωγού από τον Γοργοπόταμο και θα εξασφαλίζει την απρόσκοπτη υδροδότηση της πόλης της Λαμίας σε περίπτωση που ο υφιστάμενος τροφοδοτικός αγωγός υποστεί βλάβες.

Επίσης με απόφαση του κ. Σπανού, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας: «Προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων», εντάχθηκε η πράξη: «Παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου για υποστήριξη της τεχνικής υπηρεσίας με σκοπό την ωρίμανση μελετών για έργα ύδρευσης του Δήμου Καμένων Βούρλων».

Φυσικό αντικείμενο της πράξης είναι η εκπόνηση με ίδια μέσα, από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καμένων Βούρλων (με την υποστήριξη Τεχνικού Συμβούλου στην επίβλεψη, τον έλεγχο και την έγκρισή τους) των μελετών ωρίμανσης των ακόλουθων έργων ύδρευσης:

«Κατασκευή δικτύου ύδρευσης Χρυσής Ακτής».

 «Κατασκευή δικτύου ύδρευσης Παραλίας Καινούργιου».

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Δικαιούχος είναι ο Δήμος Καμένων Βούρλων και η δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 62.339,76 ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση