Μάθε που Ψηφίζεις την 21η Μαΐου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 21 Απριλίου 2023 09:42 Μάθε που Ψηφίζεις την 21η Μαΐου

Τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση διπλοεγγραφής…

Στην τελική ευθεία για τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου οδεύουμε ολοταχώς και από το Υπουργείο Εσωτερικών έχει δοθεί στους πολίτες η εφαρμογή «Μάθε που Ψηφίζεις» ώστε να ενημερωθούν για το εκλογικό κέντρο στο οποίο θα πρέπει να μεταβούν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Η πλατφόρμα έχει ενημερωθεί στις 11 Απριλίου και αποτυπώνει τα στοιχεία που έχουν δώσει οι Δήμοι με τις μεταβολές μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και όσοι είναι γεννημένοι το 2006 (όσοι δεν αιτήθηκαν να ψηφίσουν σε άλλο Δήμο, ενσωματώθηκαν αυτόματα στους εκλογικούς καταλόγους όπου υπήρχε η οικογενειακή τους μερίδα).

Για να εισέλθετε στην εφαρμογή πατήστε ΕΔΩ.

Συμπληρώνετε τα πεδία Επώνυμο (Ολογράφως, μόνο το πρώτο), Όνομα, Όνομα Πατέρα, Έτος Γέννησης, Όνομα Μητέρας (προαιρετικό), ή μόνο τα πεδία Ε.Ε.Α. και Επώνυμο εφόσον τα γνωρίζετε (για όλα τα υπόλοιπα πεδία αρκούν τα δύο πρώτα γράμματα).

Δείτε τη φόρμα συμπλήρωσης:

Η εφαρμογή μας επιστρέφει τα αναλυτικά προσωπικά μας στοιχεία, το εκλογικό διαμέρισμα με τον κωδικό του και τη Δημοτική Ενότητα - Δήμο - Περιφερειακή Ενότητα - Περιφέρεια - Νομό.

• Η πληροφορία του «Μάθε που Ψηφίζεις» περιλαμβάνει μόνο την πληροφορία βασικού εκλογικού καταλόγου. Η πληροφόρηση των Ελλήνων Εκλογέων Εξωτερικού θα συμπεριληφθεί μετά την ολοκλήρωση της Α’ Εκλογικής Αναθεώρησης (μεταβολές Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2023)

• Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα αναζήτησης επιστρέψει πολλαπλές εγγραφές με ίδιο εκλογικό αριθμό (περίπτωση διπλοεγγραφής εκλογέα), ο εκλογέας επιτρέπεται να ψηφίσει σε ένα εκ των δύο εκλογικών τμημάτων. Κατά την παρουσία του στο εκλογικό τμήμα, θα του ζητηθεί να υπογράψει σχετική υπεύθυνη δήλωση

«Σύμφωνα με το ΠΔ 26/2012, οι εκλογικοί κατάλογοι συντάσσονται με ευθύνη των Δήμων και αντλούνται από το τηρούμενο σε αυτούς δημοτολόγιο. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάποιο λάθος, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε για τη διόρθωσή του με τον Δήμο, στο δημοτολόγιο του οποίου είστε γραμμένος/η»

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση