Αυτόπτης μάρτυρας στον Πλαταμώνα λέει τι του είπε ο οδηγός του ΚΤΕΛ - «Τα δύο ΙΧ ήταν στη δεξιά λωρίδα με σβηστά φώτα»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 23 Απριλίου 2023 14:09 Αυτόπτης μάρτυρας στον Πλαταμώνα λέει τι του είπε ο οδηγός του ΚΤΕΛ - «Τα δύο ΙΧ ήταν στη δεξιά λωρίδα με σβηστά φώτα»

«Μου είπε πως τα αυτοκίνητα ήταν στην άκρη του δρόμου, όχι στη ΛΕΑ» τονίζει ο αυτόπτης μάρτυρας για τον οδηγό - Ένας νεκρός, έξι τραυματίες, οι δύο εκ των οποίων νοσηλεύονται διασωληνωμένοι

Σκηνές φρίκης εκτυλίχθηκαν αργά χθες τη νύχτα στην Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης μετά τη φονική καραμπόλα στον Πλαταμώνα από την οποία έχασε τη ζωή του ένας 19χρονος και τραυματίστηκαν έξι ακόμη άτομα, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά.

Ήταν λίγο μετά τη 1.30, όταν το διώροφο λεωφορείο του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, κινούμενο επί της Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς Αθήνα, εμβόλισε τα δύο, προπορευόμενα, ΙΧ αυτοκίνητα ελάχιστα μέτρα μετά τη σήραγγα του Πλαταμώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο αμάξια ήταν σταθμευμένα στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης.

Ωστόσο, αυτόπτης μάρτυρας της μοιραίας σύγκρουσης αποκαλύπτει στο protothema.gr πως ο οδηγός του ΚΤΕΛ φέρεται να υποστηρίζει ότι τα δύο ΙΧ ήταν σταματημένα, με σβηστά τα φώτα στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας.

«Ο οδηγός ήταν σε κατάσταση πανικού όταν βγήκε από το λεωφορείο. Είδα τους επιβάτες και βεβαιώθηκα ότι έβγαιναν όλοι καλά και ρώτησα τον οδηγό τι έγινε. Μου είπε πως 'τα αυτοκίνητα ήταν στην άκρη του δρόμου, όχι στη Λ.Ε.Α. Ήταν στη δεξιά λωρίδα με σβηστά τα φώτα'», λέει στο protothema.gr ο κ. Θανάσης Σιμώτας, ο οποίος οδηγούσε το τουριστικό λεωφορείο του ακριβώς πίσω από τα τρία οχήματα που ενεπλάκησαν στην καραμπόλα.

Ο ίδιος περιγράφει το σκηνικό του δυστυχήματος και εξηγεί πως το συγκεκριμένο κομμάτι της Εθνικής Οδού είναι «τυφλό» καθώς αμέσως μετά τη σήραγγα ο δρόμος γίνεται απότομα κατηφορικός.

«Στο τσακ τη γλίτωσα να πέσω πάνω τους. Μετά τη σήραγγα έχει κατηφόρα και δεν βλέπεις τι γίνεται έξω από αυτή. Βλέπω ένα αυτοκίνητο στη δεξιά λωρίδα, κάθετα μπροστά μου στα 150 μέτρα. Το άλλο ήταν στη Λ.Ε.Α. χτυπημένο. Κάνω έναν ελιγμό και πέρασα το σημείο. Κατέβηκα κάτω και πατούσα συντρίμμια. Άκουσα κραυγές, κλάματα, φωνές. Υπήρχε παντού καπνός και μύριζε καμένο. Ήταν σαν σκηνικό πολέμου», τονίζει ο κ. Σιμώτας ενώ αναφέρει πως ο οδηγός του ΚΤΕΛ τον είχε προσπεράσει νωρίτερα στα διόδια του Πλαταμώνα.

«Πριν από τη σήραγγα υπάρχουν τα διόδια του Πλαταμώνα. Εγώ εκεί κινούμουν με 95 χλμ/ώρα. Το λεωφορείο με προσπέρασε με μια ταχύτητα μεγάλη. Δεν ξέρω ακριβώς πόσο αλλά είχε μεγαλύτερη ταχύτητα από εμένα», προσθέτει.

πηγή: protothema.gr
 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση