Λαμία: Το «χρυσό κλειδί» της πόλης στη μάνα όλων των παιδιών!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Μαΐου 2023 08:16 Λαμία: Το «χρυσό κλειδί» της πόλης στη μάνα όλων των παιδιών!

«Με την απονομή του «χρυσού κλειδιού» της πόλης στη Σταυρούλα Πελέκη, «καταθέτουμε» τη βαθειά ευγνωμοσύνη μας, για την προσφορά και το έργο που επιτελεί στον τόπο μας……», τόνισε μεταξύ αλλων ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος

Με ομόφωνη απόφαση, ύστερα από σχετική πρόταση και εισήγηση του Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραΐσκου το Δημοτικό Συμβούλιο, ομόφωνα αποφάσισε να απονείμει το χρυσό κλειδί της πόλης στην Σταυρούλα Πελέκη, αναγνωρίζοντας στο πρόσωπο της, την οραματική, ανιδιοτελή, βαθιά ανθρώπινη και πολυετή προσφορά της στα κοινά της πόλης. Πρόκειται για την ανώτατη τιμητική διάκριση στη Σταυρούλα Πελέκη, σε ένδειξη εκτίμησης και αναγνώρισης του έργου της, για τη μητέρα «όλων» των παιδιών, «όλων» των δημοτών, «όλης» της κοινωνίας.

Όπως τόνισε ο  Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος για την απόδοση τιμής στην Σταυρούλα Πελέκη, με αφορμή την επερχόμενη Γιορτή της Μητέρας για το 2023, που έχει καθιερωθεί τη 14η Μαΐου 2023 και όπως χαρακτηριστικά είπε, αυτή αποτελεί «μια υψηλού συμβολισμού και ουσιαστικής σημασίας απόδοσης τιμής, αποτελεί την ύψιστη διάκριση για Την εκπαιδευτικό και ιεραπόστολο, με την τεράστια προσφορά στην Κοινωνία, στην Εκπαίδευση και στην Εκκλησία. Μία αληθινή και πραγματική Κυρία, μία αρχόντισσα. Έναν ακέραιο Άνθρωπο, μία πραγματική δασκάλα, όχι μόνο των σχολείων που υπηρέτησε αλλά και της ζωής, με πολυσήμαντο ανθρωπιστικό, εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο, το οποίο προσέφερε και προσφέρει καθ’ όλη τη διάρκεια της διαμονής της στον τόπο μας. Μα, πάνω απ’ όλα, τη Μάνα.  Τη μητέρα των παιδιών του Ορφανοτροφείου Θηλέων Λαμίας, που με πολλές ευθύνες και υποχρεώσεις, αλλά με υπομονή και ανεξάντλητη αγάπη, φρόντισε για την ανατροφή περισσοτέρων από 440 κοριτσιών που βρέθηκαν κοντά της. Ως Δήμαρχος Λαμιέων, εκφράζοντας το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και όλης της κοινωνίας τονίζω ότι με αισθήματα υπερηφάνειας και τιμής ως πολίτες του Δήμου Λαμιέων, με την απονομή του «χρυσού κλειδιού» της πόλης στη Σταυρούλα Πελέκη, «καταθέτουμε» τη βαθειά ευγνωμοσύνη μας, για την προσφορά και το έργο που επιτελεί στον τόπο μας……»

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι άλλοι επικεφαλής των λοιπών παρατάξεων με τον Νίκο Σταυρογιάννη να τονίζει την ανιδιοτελή προσφορά της διαχρονικά και η απόδοση τιμής είναι το ελάχιστο που πρέπει να πράξουμε, εκπροσωπώντας την κοινωνία μας. Οι Παναγιώτης Στασινός, Βασίλης Κυριακάκης και Γιώργος Δεληχάς συμφώνησαν με την πρόταση του Δημάρχου εκφράζοντας ο καθένας με τη σειρά του θερμά λόγια για την Σταυρούλα Πελέκη.

(φώτο του Δημήτρη Ανάγνου από την απονομή του Ανώτατου Παρασήμου της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας στην κ. Σταυρούλα Πελέκη)

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση