Φθιώτιδα: «Το παίζουν συγγενείς και μας κλέβουν»!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Μαΐου 2023 08:20 Φθιώτιδα: «Το παίζουν συγγενείς και μας κλέβουν»!

Προσοχή όταν σας προσεγγίζουν άγνωστα άτομα ακόμη κι αν προσποιούνται ότι σας γνωρίζουν…

Συνεχώς νέους τρόπους σκαρφίζονται οι κάθε λογής απατεώνες προκειμένου να προσεγγίζουν τα υποψήφια θύματά τους και να τους αποσπούν χρήματα ή πολύτιμα αντικείμενα.

Στο LamiaReport καταγγέλθηκαν δύο ξεχωριστές περιπτώσεις που η απάτη ολοκληρώθηκε ουσιαστικά με ληστεία ανυποψίαστων γυναικών.

Αρχικά στην Κοινότητα της Αγίας Παρασκευής Λαμίας, άγνωστο ζευγάρι που επέβαινε σε αυτοκίνητο, προσέγγισε γυναίκα η οποία εκείνη την ώρα σκούπιζε στην αυλή της. Την προσέγγισε η γυναίκα του ζευγαριού, προσποιούμενη κάποια γνωστή, διατυπώνοντας μάλιστα την έκπληξή της που δεν τη θυμάται! Σε ανύποπτο χρόνο την αγκάλιασε και με ταχυδακτυλουργικό τρόπο της αφαίρεσε την χρυσή αλυσίδα από το λαιμό.

Η απώλεια της αλυσίδας μάλιστα έγινε αντιληπτή το μεσημέρι στο οικογενειακό τραπέζι, όταν περιέγραψε τι της είχε συμβεί στο γιο της, αφού δεν μπορούσε να θυμηθεί ποια ήταν η κοπέλα που την αγκάλιασε.

Τελικά το παραπάνω συμβάν δεν ήταν το μοναδικό, καθώς την περασμένη Κυριακή (14/5), μία ακόμη ηλικιωμένη γυναίκα επιβεβαίωσε ότι είχε πέσει θύμα μιας άγνωστης με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε στο χωριό Δαμάστα με θύμα μια ηλικιωμένη που περπατούσε στο δρόμο. Οι απατεώνες την προσέγγισαν με το αυτοκίνητο και η γυναίκα του ζευγαριού έσπευσε να  συστηθεί ως παλιά γνωστή! Εκμεταλλευόμενη το σάστισμα της ηλικιωμένης, η απατεώνισσα προσπάθησε και πάλι να την αγκαλιάσει. Αν και η ηλικιωμένη τραβήχτηκε, αντιδρώντας μάλιστα και επιμένοντας ότι δεν τη γνωρίζει, η απατεώνισσα και πάλι κατάφερε να αφαιρέσει την αλυσίδα της από το λαιμό χωρίς να γίνει άμεσα αντιληπτή.

Και στις δύο περιπτώσεις η δράστιδα επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο που την περίμενε ο συνεργός της και τράπηκαν σε φυγή.

Αν και δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για τους ίδιους απατεώνες, από τη χρονική αλλά και τη χιλιομετρική διαφορά, που σημειώθηκαν τα δύο περιστατικά, εξάγεται το συμπέρασμα ότι δε είναι τα μοναδικά. Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν καταγγέλλονται στην αστυνομία και αυτό διευκολύνει τη δράση των απατεώνων, καθώς ακόμη και αν «στραβώσει» κάποια δουλειά, δύσκολα αποδεικνύεται η εξακολουθητική παράνομη δράση τους και οι ποινές είναι.. «χάδια».

ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν ειδικά οι μοναχικοί άνθρωποι ή οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, όταν σας πλησιάζουν άγνωστα άτομα και ειδικά όταν προσποιούνται κάποιο πρόσωπο που υποτίθεται ότι γνωρίζετε.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση