Λαμία: Έπιασαν ζευγάρι που έκλεβε πολυτελή αυτοκίνητα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Μαΐου 2023 09:20 Λαμία: Έπιασαν ζευγάρι που έκλεβε πολυτελή αυτοκίνητα

Πρόκειται για ζευγάρι Πολωνών, που διέμενε στη Λαμία, για τους οποίους εκκρεμούσαν σε βάρος τους Ευρωπαϊκά Εντάλματα σύλληψης, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που έκλεβε αυτοκίνητα - Ο άνδρας κυκλοφορούσε με πλαστά χαρτιά.

Μεγάλη επιτυχία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λαμίας, οι αστυνομικοί της οποίας μετά από συστηματική και πολύμηνη έρευνα κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του ζευγαριού από την Πολωνία, που είχε βρει καταφύγιο στη Λαμία, χωρίς όμως να σταματήσει την "επαγγελματική δραστηριότητα". που ήταν οι κλοπές αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport ο 50χρονος Πολωνός μαζί με την 46χρονη σύζυγό του, είχαν αδυναμία στις μάρκες BMW και Honda, ενώ ήταν εξοπλισμένοι με κλειδιά πασπαρτού, προγραμματιστές εγκεφάλων και άλλα εξελιγμένα εργαλεία για τις κλοπές των οχημάτων.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα το ζευγάρι των Πολωνών, το τελευταίο διάστημα, διέμενε στη Λαμία και είχε διαπράξει τουλάχιστον 6 κλοπές αυτοκίνητων από περιοχές της Λαμίας, ενώ στην αποθήκη του σπιτιού τους, βρέθηκε πλήθος ανταλλακτικών και εξαρτημάτων από οχήματα, καθώς επίσης και κινητά τηλέφωνα. 

Τόσο σε βάρος του άνδρα, όσο και της γυναίκας, είχαν εκδοθεί Ευρωπαϊκά Εντάλματα σύλληψης, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που έκλεβε αυτοκίνητα. Ο άνδρας μάλιστα όταν εντοπίστηκε προσπαθησε να ξεγελάσει τος αστυνομικούς δείχνοντας πλαστή ταυτότητα και πλαστό δίπλωμα οδήγησης, ωστόσο δεν τα καταφερε και βρέθηκε με χειροπέδες μαζί με τη σύζυγό του.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες στο αναλυτικό δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, συνελήφθησαν χθες (17-05-2023) το βράδυ στη περιοχή της Λαμίας, δύο (2) αλλοδαποί (άνδρας – γυναίκα), σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν αντίστοιχα Ευρωπαϊκά Εντάλματα Σύλληψης, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές αυτοκινήτων.

Για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους, αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν στοιχειά και δεδομένα που πρόεκυψαν από πολύμηνη ενδελεχή έρευνα και διεξοδική διερεύνηση περιπτώσεων κλοπών οχημάτων από περιοχές της Λαμίας.

Σε βάρος των δυο συλληφθέντων, σχηματίσθηκε επιπλέον δικογραφία και για διακεκριμένες περίπτωσης κλοπής, ενώ ο άνδρας κατηγορείται και για πλαστογραφία, διότι κατά τον εντοπισμό του επέδειξε στους αστυνομικούς, την άδεια ικανότητας οδηγήσεως του, καθώς και δελτίο ταυτότητας, αρμόδιων Αρχών του εξωτερικού, τα οποία όπως διαπιστώθηκε ήταν πλαστά.

Από την έως τώρα εμπεριστατωμένη έρευνα, εξιχνιάστηκαν συνολικά έξι (6) κλοπές Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, συγκεκριμένων εργοστασίων κατασκευής, οι οποίες διαπραχτήκαν το τελευταίο τετράμηνο, από διάφορες περιοχές της Λαμίας.

Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε σε οικία που διαμένουν, βρεθήκαν σε διάφορους χώρους αυτής και κατασχεθήκαν:

  • πληθώρα συσκευών και εργαλείων και συγκεκριμένα εγκέφαλοι οχημάτων, κλειδιά κλώνοι, κλειδί πασπαρτού, σύστημα ακινητοποίησης αυτοκινήτου (immobilizer), προγραμματιστές εγκεφάλων κ.α.,
  • πληθώρα εξαρτημάτων οχημάτων, πολλά εκ των οποίων έφεραν τα λογότυπα των εργοστασίων κατασκευής των αφαιρεθέντων οχημάτων,
  • Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, καθώς και
  • (7) κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας.

Την προανάκριση ενήργησε με μεθοδικότητα η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, ενώ η έρευνα συνεχίζεται, προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση