Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στον Δομοκό!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2023 17:30 Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στον  Δομοκό!

Την Πέμπτη 15 Ιουνίου, θα διεξαχθεί ο Διαγωνισμός “FIRST® LEGO® League Expo Δομοκός” που θα φιλοξενήσει 10 ομάδες (παιδιά ηλικίας 6 - 10 ετών) και αποτελεί μια συνδιοργάνωση της Eduact με τον Δήμο Δομοκού και την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Δομοκού (ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Δ.) και θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Γυμνασίου - Λυκείου Δομοκού. Ο Διαγωνισμός, θα πραγματοποιηθεί τις ώρες 17:00 - 19:45, με παράλληλες δράσεις για τα παιδιά και ομιλία για τους γονείς με θέμα: «Τα οφέλη και οι κίνδυνοι του διαδικτύου». Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το FIRST® LEGO® League Explore επικεντρώνεται στην οικοδόμηση του ενδιαφέροντος για την επιστήμη και την τεχνολογία σε παιδιά ηλικίας 6-10 ετών. Είναι ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να κεντρίσει την περιέργεια των μικρών παιδιών και να την κατευθύνει προς την ανακάλυψη της επιστήμης και της τεχνολογίας στον κόσμο γύρω τους. Τα μέλη της ομάδας εργάζονται με εκπαιδευτικά πακέτα της LEGO Education και εστιάζουν σε ένα θέμα προς διερεύνηση, ώστε να οικοδομήσουν τις ιδέες τους και να τις παρουσιάσουν.

Στόχος της φετινής σεζόν SUPERPOWERΕD℠, είναι οι ομάδες του FIRST® LEGO® League να ερευνήσουν από πού προέρχεται η ενέργεια και πώς διανέμεται, αποθηκεύεται και χρησιμοποιείται. Επιστρατεύοντας την SUPER POWERED δημιουργικότητά τους θα χτίσουν ένα καινοτόμο και καλύτερο ενεργειακό μέλλον. Πρόκειται για μια συνεργασία της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης FIRST® (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) και του εκπαιδευτικού τομέα της LEGO® Education και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 110 χώρες παγκοσμίως. Ο Διαγωνισμός διεξάγεται με την Έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Φ15/160778/Δ2) και υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. 

Στον Διαγωνισμό θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα σε κάθε συμμετέχοντα, όπως και βραβεία σε όλες τις ομάδες. Όλα τα βραβεία είναι μη ανταγωνιστικά.

Τη διοργάνωση υποστηρίζει η Ο3 Out of the Ordinary επίσημος αντιπρόσωπος LEGO Education στην Ελλάδα.

.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση