Νέος ισχυρός μετασεισμός τα ξημερώματα στην περιοχή της Αταλάντης

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2023 10:56 Νέος ισχυρός μετασεισμός τα ξημερώματα στην περιοχή της Αταλάντης

Αισθητός σε μεγάλη απόσταση. Απολύτως φυσιολογική η μετασεισμική ακολουθία…

Με σεισμό 3,7 της Κλίμακας Ρίχτερ ξεκίνησε η μέρα ή καλύτερα η νύχτα στην περιοχή της Αταλάντης. Ο σεισμός καταγράφηκε 1,5 ώρα μετά τα μεσάνυχτα ξημερώνοντας Δευτέρα (12/6) και σε συνδυασμό με το 4,1 που είχαμε την προηγούμενη νύχτα, οι σεισμολόγοι είναι σχεδόν βέβαιοι ότι ο σεισμός της περασμένης Πέμπτης ήταν ο κύριος.

Από τους σεισμογράφους εξακολουθούν να καταγράφονται δεκάδες σεισμικές δονήσεις που σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι απολύτως φυσιολογικό και συγχρόνως ενθαρρυντικό στις θεωρίες τους ότι τα 4,8 δεν είχαν καμία σχέση με το ρήγμα της Αταλάντης και ότι δεν αναμένουμε - προς το παρόν - μεγαλύτερο σεισμό, τουλάχιστον από τη συγκεκριμένη περιοχή.

Ο τελευταίος ισχυρός μετασεισμός είχε εστιακό βάθος 16,7 χλμ και καταγράφηκε 14 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αταλάντης (ακριβώς όπως και ο σεισμός των 4,8 Ρίχτερ).

Έγινε αισθητός σε μεγάλη απόσταση μέχρι τη Χαλκίδα και τον Πειραιά.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση