Τα «κινούμενα αστέρια» επέστρεψαν στον ουρανό της Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 25 Ιουνίου 2023 18:08 Τα «κινούμενα αστέρια» επέστρεψαν στον ουρανό της Φθιώτιδας

Η συστοιχία των φωτεινών κουκίδων που διέσχισαν γρήγορα τον ουρανό αναστάτωσε πολλούς αναγνώστες του LamiaReport που έσπευσαν να τα φωτογραφίσουν…

Βροχή έφτασαν τα μηνύματα στους λογαριασμούς του LamiaReport το βράδυ της Παρασκευής 23/6, μαζί με φωτογραφίες που κατέγραφαν φωτεινές κουκίδες, σαν «κινούμενα αστέρια» να διασχίζουν τον ουρανό.

Αντίστοιχη ανησυχία επικράτησε και στο ΦΒ, με αναρτήσεις και φωτογραφίες για τα μυστηριώδη κινούμενα φωτεινά σώματα.

Τελικά δεν ήταν τίποτε άλλο από τους δορυφόρους της Starlink SpaceX του δισεκατομμυριούχου Έλον Μάσκ, που βρίσκονται σε χαμηλή τροχιά για την παροχή γρήγορου δορυφορικού Ίντερνετ και έκαναν για μία ακόμη φορά την εμφάνιση τους στον νυχτερινό ουρανό της περιοχής μας.

Στις 24 Ιανουαρίου 2021 είχαν εκτοξευτεί οι πρώτοι 143 δορυφόροι του ιδιοκτήτη του twitter και πριν λίγες ημέρες ακολούθησαν κι άλλοι από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της NASA στη Φλόριντα.

Στόχος του Έλον Μασκ στα επόμενα χρόνια είναι να έχει σε περιφορά γύρω από την Γη περίπου 4.000 τέτοιους δορυφόρους.

Το συγκεκριμένο θέαμα, έχει προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον, με ειδική εφαρμογή που προβλέπει πότε θα είναι ορατοί οι δορυφόροι στην κάθε περιοχή.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση