Αθάνατος! Τιμήθηκε η μνήμη του ήρωα Βασίλη Ραχούτη

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 24 Ιουνίου 2023 20:59 Αθάνατος! Τιμήθηκε η μνήμη του ήρωα Βασίλη Ραχούτη

Συγκίνηση στην κατάθεση στεφάνων στην προτομή του στα Καμένα Βούρλα…

Τιμή στη μνήμη του ήρωα Βασίλη Ραχούτη απέδωσε και φέτος το Λιμεναρχείο Στυλίδας στον χώρο της προτομής του πλησίον του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα στα Καμένα Βούρλα, το πρωί του Σαββάτου 24 Ιουνίου 2023, παρουσία των αρχών του τόπου.

Ο Βασίλης Ραχούτης ήταν στρατιώτης Πεζικού. Στις 26 Σεπτεμβρίου 2000 συνέβη το ναυάγιο του πλοίου «Εξπρές Σάμινα», κοστίζοντας τις ζωές 80 ανθρώπων. Θυσίασε τη ζωή του στο ναυάγιο για να σώσει μια γυναίκα με το μωρό της. Χάθηκε στα 19 του χρόνια στην προσπάθειά του να σώσει ένα βρέφος, έχοντας πρώτα βοηθήσει τη μητέρα του να εξασφαλίσει τη δική της σωτηρία. Το μωρό σώθηκε, όχι όμως και ο ίδιος. Εκείνος πνίγηκε το βράδυ της 26ης Σεπτεμβρίου 2000, έχοντας πρώτα καταφέρει μαζί με τους υπόλοιπους στρατιώτες να σώσει τις ζωές δεκάδων επιβατών.

Ο Βασίλης πλήρωσε με τη ζωή του την άρνησή του να εγκαταλείψει το πλοίο νωρίς και να επιβιβαστεί στην πρώτη διαθέσιμη λέμβο – μία από τις ελάχιστες που υπήρχαν. Έδωσε τη ζωή του για να σώσει ανθρώπους που κινδύνευαν και παρόλο που μπορούσε να σωθεί, προτίμησε να μείνει στο πλοίο για να βοηθήσει μητέρες και παιδιά που πνιγόντουσαν δίπλα του.

Στο μνημείο προς τιμήν του τελέστηκε σήμερα (24/6), όπως κάθε χρόνο, Επιμνημόσυνη Δέηση, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ανακρούστηκε ο Εθνικός Ύμνος, ενώ πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων:

- Εκ μέρους του Γενικού Επιτελείου Στρατού από τον Ανώτατο Διοικητή Φρουράς, Ταξίαρχο Ευάγγελο Κατσάρα.

- Εκ μέρους του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής από τον εκπρόσωπο του Λιμεναρχείου Στυλίδας.

- Από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Καλλιδρόμου, κ. Ιωάννη Λαλλά.

- Από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Γαρδικίου, κ. Κωνσταντίνο Χριστόπουλο.

- Εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλιδρόμου, από τον κ. Ευάγγελο Κακαρά.

Τιμές απέδωσαν ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων, κ. Ιωάννης Συκιώτης, οι υποψήφιοι Βουλευτές, κ.κ. Χρήστος Σταϊκούρας και Ιωάννης Σαρακιώτης, εκ μέρους του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Στερεάς Ελλάδος, Ταξιάρχου Γεωργίου Καραχάλιου, η Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Αναστασία Μαλαβέτα, ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαμίας, Αντιπύραρχος Γεώργιος Κρεμμύδας και ο εκπρόσωπος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Νομού Φθιώτιδας, Αντιστράτηγος ε.α., Γεώργιος Μακρυνίτσας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση