Το τραγούδι που συγκίνησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 27 Ιουνίου 2023 08:32 Το τραγούδι που συγκίνησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Κατά την επίσκεψή του στην Ιερά Μονή Αγάθωνος.

Το δελτίο τύπου:

Στο πλαίσιο της ιστορικής επισκέψεως του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Οσίου Αγάθωνος, μετά την προσκύνηση του Ιερού και Αφθάρτου Σκηνώματος του Οσίου και την επίσημη Δοξολογία χοροστατούντος του Παναγιωτάτου, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος ευλόγησε κατά την αναχώρησή του και το Μουσείο της Φυσικής Ιστορίας Οίτης. 

Στην είσοδο του Μουσείου τον Παναγιώτατο υποδέχθηκαν και καλωσόρισαν  η Προϊσταμένη Επιθεώρησης Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κ. Ζωή Φτίκα και ο Διευθυντής Δασών Φθιώτιδας κ. Δημοσθένης Βασιλείου. 

Τον Παναγιώτατο ανέμενε όμως και μία όμορφη έκπληξη, καθώς οι καθηγητές και καθηγήτριες του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός» με ένα τμήμα μαθητών και μαθητριών του Ωδείου, υπό τον Διευθυντή Δρ. κ. Ανδρέα Ιωακείμ αφιέρωσαν στον Παναγιώτατο  κ.κ. Βαρθολομαίο το τραγούδι του Οσίου Βησσαρίωνος, το οποίο αποτελεί ποίημα του μακαριστού Καθηγουμένου Αρχιμ. π. Δαμασκηνού Ζαχαράκη, του οποίο μάλιστα το μνημόσυνο είχε ψαλεί χθες το πρωί κατά το Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο που τελέσθηκε στο Καθολικό της Μονής. Το ποίημα αυτό το είχε γράψει ο μακαριστός π. Δαμασκηνός πολλά χρόνια πριν την ανακομιδή και φανέρωση του Αφθάρτου Ιερού Σκηνώματος του Οσίου, και το μελοποίησε ο Διευθυντής του Ωδείου Δρ. κ. Ανδρέας και ο Διευθυντής της Παραδοσιακής Ορχήστρας του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Δημήτριος Λόζος.

Ο Παναγιώτατος με πολλή συγκίνηση άκουσε το τραγούδι του Οσίου και χειροκρότησε τα παιδιά, συγχαίροντας τον Διευθυντή του Ωδείου και τους Καθηγητές, ενώ ζήτησε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, Πρόεδρο και Ιδρυτή του Ωδείου να λάβει και ο ίδιος αντίγραφο του μελοποιηθέντος ποιήματος.

Δείτε το βίντεο:

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

Δείτε φωτογραφίες στο παρακάτω άλμπουμ πατώντας κάθε φορά το δεξί βελάκι:

Το τραγούδι που συγκίνησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση