Ζέστη και βροχή και σήμερα - Έρχεται Σαββατοκύριακο με 37άρια

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2023 09:55 Ζέστη και βροχή και σήμερα - Έρχεται Σαββατοκύριακο με 37άρια

Ηλιόλουστος θα είναι σήμερα ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αλλά με αρκετές τοπικές μπόρες και καταιγίδες ανά διαστήματα τις θερμές ώρες της ημέρας, κυρίως σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί/βορειοδυτικοί με εντάσεις 3-5 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Ο υδράργυρος θα αρχίσει να παίρνει ανοδική τροχιά τις επόμενες ημέρες, με εξαίρεση την Πέμπτη, που θα υπάρξει τοπικά μια μικρή πτώση. Μέχρι και το Σαββατοκύριακο θα έχει «σκαρφαλώσει» ακόμη και στους 37 βαθμούς Κελσίου.

ΕΜΥ: Ο καιρός ανά περιοχή κατά τη διάρκεια της Τετάρτης 28/6/23

Γενικά αίθριο καιρό προβλέπει για σήμερα Τετάρτη 28 Ιουνίου η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 35 με 36 και στη νησιωτική χώρα τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά:

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα στα νότια δυτικοί 4 με 5 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

 

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στα δυτικά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ και από αργά το βράδυ βόρειοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος, από τις μεσημβρινές ώρες όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από αργά το βράδυ από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 5 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το απόγευμα στα νότια τοπικά 5 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Εύβοια

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά, όπου ενδέχεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και το πρωί στα νότια βόρειοι μέχρι 5 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία δυτικοί μέχρι 4 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Meteo: Οι περιοχές που θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες σήμερα (28/6)

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σήμερα Τετάρτη 28 Ιουνίου σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως σε ορεινά τμήματα. Κατά τόπους θα επηρεαστούν και πεδινά τμήματα, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από 14 έως 30°C, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 16 έως 23-34°C, στην Ήπειρο από 18 έως 33°C, στη Θεσσαλία από 19 έως 34-35°C, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 33-35°C, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 32°C και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 20 έως 32-34°C, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 Μποφόρ, ενώ στο Κρητικό και στα Δωδεκάνησα θα επικρατήσει δυτικό ρεύμα με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4 Μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33-34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν με πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Αρναούτογλου: Ηλιοφάνεια, καθαρή ατμόσφαιρα και τοπικές μπόρες σήμερα -Έρχονται 37άρια το Σαββατοκύριακο

Με λιακάδα θα κυλήσει η Τετάρτη 28 Ιουνίου σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα μέχρι τις μεσημβρινές ώρες, όπου αναμένονται τοπικές μπόρες στους ορεινούς όγκους της Πελοποννήσου, της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου και όσα ανέφερε στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ.

Τις βραδινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και κυρίως στη Θράκη τα φαινόμενα θα ενταθούν, με μπόρες και καταιγίδες να εκδηλώνονται στα πεδινά και παράκτια τμήματα των περιοχών αυτών.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια από τις πρωινές ώρες, με κάποια σύννεφα στους ορεινούς όγκους. Οι άνεμοι από διάφορες γενικά διευθύνσεις στα 3-4 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία αναμένεται επίσης ηλιοφάνεια στο ξεκίνημα της Τετάρτης, συννεφιά κατά τόπους και κατά διαστήματα το μεσημέρι και προς το απόγευμα, με πιθανότητα για μπόρα ή τοπική καταιγίδα στα βόρεια τμήματα της περιφέρειας. Οι άνεμοι στα 3-4 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, την Πέμπτη 29 Ιουνίου ο καιρός θα είναι γενικά καλός. Μόνο στη βόρεια Ελλάδα θα έχει διάσπαρτες μπόρες και καταιγίδες.

Την Παρασκευή 30 Ιουνίου ο ήλιος θα κυριαρχεί από το πρωί και ίσως στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας να εκδηλωθούν κάποιες τοπικές και μικρής διάρκειας βροχές.

Το Σάββατο 1η Ιουλίου και την Κυριακή (2/7) ο καιρός θα είναι καλοκαιρινός και η θερμοκρασία θα ανέβει ακόμη περισσότερο, φτάνοντας τους 35-36 ακόμη και 37 βαθμούς σε Στερεά, στην Πελοπόννησο και στην Αττική.

Δείτε βίντεο με την πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου:

 

 

Η πορεία του καιρού στη χώρα μέχρι και την Κυριακή 2/7/23

Πρόγνωση για την Πέμπτη 29/6/23

Στα Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι στα δυτικά και τα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά στο βόρειο Αιγαίο 7 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια όπου θα φτάσει τους 27 με 29 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τοπικά τους 33 με 35 και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Παρασκευή 30/6/23

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ, στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Πρόγνωση καιρού για το Σάββατο 1/7/23

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε στα κεντρικά και βόρεια κυρίως ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ, στα ανατολικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα έως 6 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Πρόγνωση καιρού για την Κυριακή 2/7/23

Στα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση