Οι Αριστούχοι της Φθιώτιδας μιλούν στο LamiaReport

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2023 07:36 Οι Αριστούχοι της Φθιώτιδας μιλούν στο LamiaReport

Μοιράζονται μαζί μας το «μυστικό» τους και το πως συγκέντρωσαν πάνω από 19.000 μόρια και δίνουν συμβουλές στους μαθητές που ακολουθούν…

Για μία ακόμη χρονιά η περιοχή της Φθιώτιδας, ανέδειξε δεκάδες αριστούχους στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία - καθώς λόγω προσωπικών δεδομένων δεν έχουμε όλα τα αποτελέσματα - περισσότερα από 50 παιδιά ξεπέρασαν το όριο των 18.000 μονάδων, ενώ μία 10αδα από αυτά που καταγράψαμε έπιασε μέσο όρο άνω του 19,00!!

Θελήσαμε να καταγράψουμε τη συνταγή της επιτυχίας και χωρίς να τα αποσπάσουμε από τις στιγμές χαλάρωσής τους, μετά την υπερπροσπάθεια, τους απευθύναμε τρία βασικά ερωτήματα:

1ο: Πόσο δύσκολο ήταν και πόσα πράγματα θυσίασες για να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο βαθμολογιών;

2ο: Ποια είναι η πρώτη σχολή προτίμησής σου και πως σκέφτεσαι τον εαυτό σου μετά από μερικά χρόνια (για παράδειγμα μετά το πτυχίο);

3ο: Τι θα συμβούλευες τα παιδιά που θα είναι στη θέση σου τα επόμενα χρόνια και με το υπάρχον σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων;

Τρία παιδιά από τη Λαμία, από το 1ο Επιστημονικό Πεδίο, η μαθήτρια του 6ου ΓΕΛ Μαρία Υφαντή και από το 2ο Επιστημονικό Πεδίο ο Λευτέρης Χαντζής από το 1ο ΓΕΛ και ο Αθανάσιος Στεργιανός από το 6ο ΓΕΛ, έβγαλαν μέσο όρο 19,35 (!) και έχουν πολλά και όμορφα όνειρα για το μέλλον.

Από το 1ο Επιστημονικό Πεδίο είναι και οι μαθήτριες, Νάγια Ζάχου του 1ου ΓΕΛ και Παρασκευή Κουτκιά του 4ου ΓΕΛ, που έβγαλαν μέσο όρο 19,13 και 19,08 αντίστοιχα και έβαλαν πλώρη η πρώτη για τη ΣΣΑΣ Ψυχολόγων και η δεύτερη για τη Νομική Αθηνών.

Πρώτη από το 3ο Επιστημονικό Πεδίο με μέσο όρο 19,08 και εκείνη, είναι η μαθήτρια του 3ου ΓΕΛ Άννα Νικολάου που επιλέγει την Ιατρική, όπως και ο Νίκος Γώγουλος του 5ου ΓΕΛ που έβγαλε μέσο όρο 19,05.

Στην πρώτη δεκάδα δύο μαθητές εκτός Λαμίας, η Δήμητρα Υφαντή από το ΓΕΛ Μακρακώμης που έβγαλε μέσο όρο 19,05 και ο Ηλίας Σεϊντής από το ΓΕΛ Δομοκού, που έβγαλε 19,00. Αμφότεροι εκπρόσωποι του 2ου Επιστημονικού Πεδίου.

Ας τους ακούσουμε:

 

Μαρία Υφαντή

1ο Επιστημονικό Πεδίο (Θεωρητική Κατεύθυνση)

• Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία: 17.9

• Αρχαία Ελληνικά: 19.8

• Λατινικά: 20.0

• Ιστορία: 19.7

Μέσος Όρος: 19,35 (19.060 έως 19.430)

1) Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δίνετε να μοιραστώ τις σκέψεις μου και να ενθαρρύνω τους επόμενους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων να κυνηγήσουν το όνειρό τους!

Πραγματικά, η περσινή χρονιά ήταν πολύ ψυχοφθόρα, απαιτούσε συνεχή προσπάθεια και ήταν ένας αγώνας για το καλύτερο! Στο τέλος, όμως, οι κόποι ανταμείφθηκαν στο μέγιστο και ο αγώνας δικαιώθηκε! Η αλήθεια είναι ότι ο ελεύθερος χρόνος ήταν ελάχιστος, οι έξοδοι και η διασκέδαση μειώθηκαν αρκετά, αλλά ήξερα ότι θα αναπληρωθούν με τον καλύτερο τρόπο σε περίπτωση που πετύχαινα τον στόχο μου!

2) Η σχολή προτίμησής μου είναι το Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Κέρκυρα. Είναι μία σχολή που ήταν στα σχέδιά μου από τα πρώτα χρόνια του Γυμνασίου. Στόχος μου μέσα από αυτή τη σχολή είναι να δω στο μέλλον τον εαυτό μου να εργάζεται σε Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς, να έρχεται σε επαφή με ποικίλους πολιτισμούς και να συναναστρέφεται με ανθρώπους διαφορετικών εθνικοτήτων.

3) Θα ήθελα να συμβουλεύσω τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στις επόμενες Πανελλαδικές Εξετάσεις να έχουν υπομονή, επιμονή και προσήλωση στον στόχο τους. Είναι ένας μακρύς δρόμος που απαιτεί συστηματικό διάβασμα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και σε καμία περίπτωση δε «χωρά» παραίτηση και εγκατάλειψη ονείρων! Σε όλα τα παιδιά αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια που καταβάλλουν και θα πρέπει να είναι περήφανα που αποφασίζουν να υποβληθούν σε μια τόσο επίπονη διαδικασία!

 

Λευτέρης Χαντζής

2ο Επιστημονικό Πεδίο (Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες)

• Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία: 17.6

• Μαθηματικά: 19.8

• Φυσική: 20.0

• Χημεία: 20.0

Μέσος Όρος: 19,35 (19.000 έως 19.480)

1) Ήταν μια πολύ απαιτητική χρόνια, με συνεχή προσπάθεια και κόπο, προκειμένου να κατανοήσω σε βάθος την ύλη στα εξεταζόμενα μαθήματα. Σίγουρα βοήθησε και η γερή βάση που έχτισα κατά την διάρκεια των προηγούμενων ετών. Οι θυσίες ήταν πολλές, τόσο στην συναναστροφή με τους φίλους μου, όσο και στην αθλητική δραστηριότητα που διατηρούσα μέχρι πέρυσι. Παράλληλα όμως κράτησα επαφή με πράγματα που με χαλαρώνουν, όπως η Formula 1, την οποία παρακολουθώ από μικρό παιδί.

2) Λόγω της αγάπης μου για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, θα επιλέξω το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ. Το τμήμα αυτό είναι αρκετά ενδιαφέρον και ανυπομονώ να εξελίξω τις γνώσεις και τις ικανότητές μου. Η Formula 1 είναι για εμένα κάτι μοναδικό, γι' αυτόν τον λόγο η εργασία στον μαγικό εκείνο κόσμο αποτελεί μεγάλο στόχο στο μέλλον.

3) Αναμφίβολα, οι πανελλήνιες εξετάσεις είναι μια ιδιαίτερη δοκιμασία για τον κάθε υποψήφιο, ο οποίος καλείται να ξεπεράσει τα όριά του προκειμένου να φτάσει σε ένα υψηλό επίπεδο. Επομένως, θα μπορούσα να πω ότι είναι και μια μάχη με τον ίδιο μας τον εαυτό. Από την πλευρά μου, θα συμβούλευα τους μαθητές να κρατήσουν την ψυχραιμία τους, να έχουν σωστή επικοινωνία με τους καθηγητές τους και να δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα, ώστε να διατηρούν την σκέψη τους σε τάξη μέσα στην χρονιά. Τέλος, να δίνουν σημασία και στον εαυτό τους και την ψυχική τους υγεία, διατηρώντας επαφή με τις δραστηριότητες που τους αποφορτίζουν. Να θυμούνται πάντα ότι ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος, αλλά στο τέλος η επιβράβευση των κόπων τους θα είναι ένα πολύ όμορφο συναίσθημα.

 

Αθανάσιος Στεργιανός

2ο Επιστημονικό Πεδίο (Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες)

• Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία: 19.1

• Μαθηματικά: 19.7

• Φυσική: 18.6

• Χημεία: 20.0

Μέσος Όρος: 19,35 (19.275 έως 19.480)

1) Η επίτευξη αυτής της βαθμολογίας αποτελεί καρπό μιας πολυμέτωπης προσπάθειας και ενός διηνεκούς αγώνα έναντι των συμπληγάδων που συνάντησα στην πορεία μου προς τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα, αλλά όχι όσο δύσκολο φαντάζει στα μάτια ενός εξωτερικού παρατηρητή. Με αρωγό την αέναη στήριξη των γονιών μου, των καθηγητών και του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντός μου, την επιμονή και την προσήλωση στον στόχο κατάφερα να ξεπεράσω οποιαδήποτε δυσκολία συναντούσα, είτε αυτή ήταν η συσσωρευμένη πίεση είτε το άγχος, είτε ο φόβος της αποτυχίας. Οι θυσίες του ελεύθερου χρόνου και των περιορισμένων εξόδων είναι ασήμαντες (σχεδόν ανεπαίσθητες) μπρος στο τελικό αποτέλεσμα.

2) Η πρώτη προτίμησή μου θα είναι η σχολή μηχανικών αεροπορίας (ΣΜΑ) της σχολής Ικάρων. Τα αεροσκάφη που αποτελούν τεχνολογίες αιχμής και το απαύγασμα των οπλικών συστημάτων των ενόπλων δυνάμεων σε συνδυασμό με την άμεση επαγγελματική αποκατάσταση είναι κάτι που με ελκύει και βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρον. Μετά από μερικά χρόνιων φαντάζομαι των εαυτό μου έμπειρο και κατάλληλα καταρτισμένο με γνώσεις που θα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της πολεμικής αεροπορίας της χώρας μου ώστε να επιτελώ την εργασία μου με υπευθυνότητα, ευσυνειδησία και ωριμότητα.

3) Θα συμβούλευα τους επερχόμενους μαθητές ότι η σκληρή δουλειά, η συστηματικότητα, η οργάνωση και ο προγραμματισμός του διαβάσματος αποτελούν το κλειδί για την επιτυχία. Δεν χρειάζονται αμέτρητες ώρες μελέτης, αλλά οι ώρες που διαθέτουν στο διάβασμα να είναι ουσιαστικές και γόνιμες. Ο καθορισμός του στόχου είναι απαραίτητος προκειμένου ο μαθητής να μην υποκύψει στο βάρος των υποχρεώσεων. Πιστεύω ότι ο καθένας μας οφείλει να κυνηγά και να υπερασπίζεται τα όνειρά του.

 

Νάγια Ζάχου

1ο Επιστημονικό Πεδίο (Θεωρητική Κατεύθυνση)

• Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία: 17.3

• Αρχαία Ελληνικά: 19.7

• Λατινικά: 19.5

• Ιστορία: 20.0

Μέσος Όρος: 19,13 (18.760 έως 19.300)

1) Η φετινή χρονιά ήταν μια καθημερινή μάχη με τον εαυτό μου και την ψυχολογία μου, αφού πρόκειται για μια αναμφίβολα ψυχοφθόρα και απαιτητική διαδικασία που περιλαμβάνει αρκετό άγχος και πίεση. Ήταν αρκετές οι στιγμές που πίστεψα ότι δεν θα τα καταφέρω, αλλά έχοντας δίπλα μου τους γονείς μου, τους κοντινούς μου ανθρώπους και φυσικά τις καθηγήτριες μου κατάφερα να ανταπεξέλθω και να τελειώσω αυτό που είχα αρχίσει. Αυτό, λοιπόν, που θυσίασα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο φέτος ήταν η ψυχική μου υγεία, αφού πολλές φορές παρατήρησα τον εαυτό μου να απογοητεύεται, να αγχώνεται και να αμφιβάλλει.

2) Παρ' όλα αυτά, αυτή ακριβώς η απαιτητική διαδικασία αποτελεί τη δίοδο για να εισαχθω στη σχολή που επιθυμώ από τη δευτέρα λυκείου, τη Στρατιωτική Ψυχολογία (ΣΣΑΣ Ψυχολόγων). Το αντικείμενο των σπουδών, η μελέτη και η κατανόηση δηλαδή της ανθρώπινης συμπεριφοράς και της συναισθηματικής νοημοσύνης στους ανθρώπους, ήταν ανέκαθεν κάτι που μου διέγειρε την προσοχή και το ενδιαφέρον και με το οποίο ήθελα να ασχοληθώ. Ως εκ τούτου, αναλογιζόμενη την τρέχουσα δυσμενή κατάσταση στον εργασιακό τομέα κατέληξα ότι η εισαγωγή μου σε μια στρατιωτική σχολή θα παρείχε περισσότερες ευκαιρίες για μια πιο σίγουρη και ασφαλή επαγγελματική αποκατάσταση. Έτσι, επέλεξα ως πρώτη επιλογή μου τη στρατιωτική ψυχολογία, μιας και ανταποκρίνεται στα δικά μου επαγγελματικά κριτήρια συνδυάζοντας την επιστήμη της ψυχολογίας με την επαγγελματική εξασφάλιση και ανέλιξη.

3)  Έχοντας συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις και αποκομίζοντας αυτή την εμπειρία επιθυμώ να δώσω κάποιες συμβουλές στους επόμενους υποψηφίους. Οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν είναι πολλές και ποικίλλουν ανάλογα με τον χαρακτήρα του ατόμου. Γι' αυτό προτείνω να έχετε δίπλα σας ανθρώπους που σας ηρεμούν, σας ενθαρρύνουν και σας φτιάχνουν τη διάθεση. Αποβάλλετε τα τοξικά και κακεντρεχή άτομα από τη ζωή σας. Μόνο έτσι θα είστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι στο στόχο σας. Μην κοιτάτε τι κάνουν οι άλλοι, πώς διαβάζουν οι άλλοι και κυρίως τι λένε πολλοί από τους συνυποψηφίους σας. Εστιάστε στον εαυτό σας, παρατηρήστε πώς αυτός είναι αποδοτικός, ποιος είναι ο καλύτερος και πιο ταιριαστός σε εσάς τρόπος μελέτης και αφήστε τον να αναδείξει τις ικανότητες και δυνατότητές του. Όλα αυτά προϋποθέτουν καθαρό μυαλό, διαύγεια πνεύματος, υπομονή και επιμονή! Οι καλύτερες μέρες θα είναι μπροστά σας!

 

Παρασκευή Κουτκιά

1ο Επιστημονικό Πεδίο (Θεωρητική Κατεύθυνση)

• Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία: 18.4

• Αρχαία Ελληνικά: 19.7

• Λατινικά: 19.0

• Ιστορία: 19.2

Μέσος Όρος: 19,08 (18.940 έως 19.150)

1) Είμαι άτομο που διάβαζα από μικρή και μου άρεσαν τα μαθήματα της θεωρητικής κατεύθυνσης για αυτό η διαδικασία προς τις πανελλαδικές δεν ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που έκανα σε όλα τα σχολικά μου χρόνια. Σαφώς η ύλη ήταν περισσότερη φέτος με αποτέλεσμα να αυξηθεί και η κούραση όμως είχα εμπειρία από το παρελθόν και ήξερα πώς να το διαχειριστώ. Αυτά τα οποία θυσίασα είναι η διασκέδαση καθώς δεν υπήρχε πολύς χρόνος για βόλτες και άλλα ενδιαφέροντα.

2) Η πρώτη σχολή προτίμησης μου είναι η νομική σχολή Αθηνών. Έχω επιλέξει αυτή τη σχολή καθώς θεωρώ πως θα έχω την ευκαιρία να ασχοληθώ με ένα ενδιαφέρον αντικείμενο. Επιπλέον, οι επαγγελματικές προοπτικές είναι περισσότερες σε σχέση με άλλες σχολές του επιστημονικού μου πεδίου.

3) Θα μπορούσα να δώσω πάρα πολλές συμβουλές προς τους μελλοντικούς συμμετέχοντες των πανελλαδικών εξετάσεων. Οι πιο βασικές είναι οι εξής: να μην έχουν άγχος καθώς στο μέλλον θα δώσουν πολλές εξετάσεις μέχρι να αποκατασταθούν επαγγελματικά (οι πανελλαδικές είναι απλώς μία από αυτές).

Επιπλέον, να έχουν θέληση και υπομονή και να μην απογοητεύονται καθώς κανείς δεν έφτασε αμέσως στην επιτυχία.

Τέλος, οι συνεχείς επαναλήψεις, η σοβαρή αντιμετώπιση των διαγωνισμάτων, η προσοχή στους καθηγητές και η διατύπωση ερωτήσεων καθ'όλη τη διάρκεια της χρονιάς είναι άκρως απαραίτητα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους γονείς μου που ήταν και είναι το στήριγμα μου, την αδερφή μου που είναι η μέγιστη πηγή χαράς μου και όλους μου τους καθηγητές τόσο του σχολείου όσο και του φροντιστηρίου που με δίδαξαν όλα αυτά τα χρόνια.

 

Άννα Νικολάου

3ο Επιστημονικό Πεδίο (Υγείας και Ζωής)

• Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία: 17.1

• Βιολογία: 19.5

• Φυσική: 19.9

• Χημεία: 19.8

Μέσος Όρος: 19,08 (18.680 έως 19.235)

1) Χρειάστηκαν αρκετές ώρες καθημερινού και συγκεντρωμένου διαβάσματος για να επιτύχω τις βαθμολογίες αυτές. Σίγουρα βοήθησε αρκετά ότι ακολουθούσα ένα οργανωμένο πρόγραμμα ώστε να προλαβαίνω να διαβάζω και να βγαίνω όποτε νιώθω ότι το χρειάζομαι. Σίγουρα χρειάστηκε να θυσιάσω κάποιες εξόδους ή δραστηριότητες που ήθελα να συμμετέχω αλλά πιστεύω άξιζε τον κόπο και την κούραση για να επιτύχω τον στόχο μου.

2) Πρώτη μου επιλογή είναι η Ιατρική. Παρόλο που είναι αρκετά νωρίς για να σχεδιάζω τι θα κάνω στο μέλλον, σκέφτομαι αρκετά το ενδεχόμενο ειδικότητας στο εξωτερικό και θα ήθελα μετά το πτυχίο να δω τον εαυτό μου ως χειρουργό που είναι πλέον ο νέος στόχος μου.

3) Για τα παιδιά που δίνουν τα μετέπειτα χρόνια εξετάσεις προσωπική μου συμβουλή είναι πως παρόλο που έναν μικρό συντελεστή έχει και η τύχη όσο καλύτερα προετοιμασμένος και διαβασμένος είναι κάποιος τόσο πιο αποτελεσματικά θα ανταπεξέλθει σε όλα τα θέματα. Σίγουρα χρειάζεται ψυχραιμία, ηρεμία και προσοχή. Με τη θυσία ενός μόνο χρόνου θα μπορούν να επιτύχουν τους στόχους τους και να πάρουν αυτή την ευχαρίστηση της ανταμοιβής των κόπων. Αν και σίγουρα δε σταματάει η ζωή στις πανελλήνιες.

 

Νίκος Γώγουλος

3ο Επιστημονικό Πεδίο (Υγείας και Ζωής)

• Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία: 17.5

• Βιολογία: 18.9

• Φυσική: 19.8

• Χημεία: 20.0

Μέσος Όρος: 19,05 (18.740 έως 19.240)

1) Η κατάκτηση υψηλών βαθμών στις Πανελλήνιες είναι δύσκολη και απαιτεί θυσίες. Εγώ είχα ήδη ξεκινήσει μια σωστή πορεία με το διάβασμα από μικρή ηλικία, χωρίς να το κάνω καταναγκαστικά. Τα τελευταία δύο χρόνια, διάβαζα ακόμη πιο εντατικά και ποτέ δε σκέφτηκα να τα παρατήσω γιατί γνώριζα ότι όποιος προσπαθεί πάντα ανταμείβεται. Στην Γ΄ Λυκείου στερήθηκα ορισμένα πράγματα, όπως για παράδειγμα τις εξόδους με φίλους και το ποδόσφαιρο.

2) Η πρώτη σχολή προτίμησης μου είναι η Ιατρική. Μόλις τελειώσω την σχολή μου, θα ήθελα να προχωρήσω στην απόκτηση ενός μεταπτυχιακού και στη συνέχεια να ασκήσω το επάγγελμά μου, προσφέροντας τις υπηρεσίες μου στους συνανθρώπους μου.

3) Η συμβουλή που θα έδινα στα παιδιά που πρόκειται να δώσουν Πανελλήνιες είναι να διαβάζουν με συστηματικό τρόπο, να διαθέτουν αυτοπεποίθηση και να περιορίζουν το άγχος. Ακόμη, σε περίπτωση που δεν επιτύχουν το στόχο τους, πρέπει να μην απελπίζονται και να συνεχίζουν να μάχονται, μια και η ζωή είναι ένας διαρκής αγώνας. Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως μόνο με την προσωπική θέληση και τη συνεχή προσπάθεια, μπορεί κανείς να εξελιχθεί.

 

Δήμητρα Υφαντή

2ο Επιστημονικό Πεδίο (Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες)

• Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία: 16.6

• Μαθηματικά: 20.0

• Φυσική: 20.0

• Χημεία: 19.6

Μέσος Όρος: 19,05 (18.560 έως 19.240)

1) Ορισμένες από τις δυσκολίες που συνάντησα, αφορούσαν τον μεγάλο όγκο ασκήσεων που έχουν οι θετικές επιστήμες, το πλήθος πληροφοριων που καλούμαστε να αφομοιώσουμε, αλλά και το άγχος που δημιουργεί η υπέρογκη μεγέθυνση των εξετάσεων. Εννοείται πως θυσιάστηκαν δραστηριότητες όπως οι έξοδοι, οι εκδρομές και η ενασχόληση με το διαδίκτυο, ενώ η αποξένωση από τον κοινωνικό περίγυρο ήταν αναπόφευκτη. Όλα όμως έρχονται με τον καιρό τους!

2) Η πρώτη σχολή προτίμησής μου θα είναι η σχολή Ικάρων και συγκεκριμένα το τμήμα των Μηχανικών (ΣMA). Εφόσον καταφέρω να περάσω στην εv λόγω σχολή, θα ήθελα να ακολουθήσω την κατεύθυνση των μηχανικών αεροσκαφών, να επεκτείνω αρκετά τη γνώση μου πάνω στο αντικείμενο και προπάντως να μου δοθεί η ευκαιρία προκειμένου να συμβάλλω στη διασφάλιση της εθνικής μας ακεραιότητας. Σε μελλοντικό χρόνο, ίσως θελήσω να ασχοληθώ και με τη διδασκαλία στη σχολή Ικάρων, εφόσον έχω αποκτήσει τα απαραίτητα εφόδια, αλλά προς τα παρόν φιλοδοξώ να ασχοληθώ αρκετά με την νέα αεροπορική τεχνολογία και τα αεροσκάφη 5ης γενιάς.

3) Η συμβουλή μου προς τους μελλοντικούς υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων θα ήταν να ερευνήσουν καλά την κάθε σχολή που ανταποκρίνεται στα ενδιαφέροντά τους, να συζητήσουν ανθρώπους που καταπιάνονται με τα εν λόγω επαγγέλματα και να βάζουν τις προτιμήσεις τους πάνω από οποιοδήποτε άλλο κριτήριο. Φυσικά σημαντικότατο ρόλο παίζουν το σωστό διάβασμα, η ξεκούραση, η καλή συνεργασία με τους καθηγητές, αλλά και η στήριξη από την οικογένεια. Τέλος, στην αίθουσα των πανελληνίων πρέπει να μπαίνουν με αυτοπεποίθηση και πίστη στις ικανότητές τους, σκεφτόμενοι ότι θα κατακτήσουν ό,τι δικαιωματικά τους αξίζει και αντικρίζοντας τις πανελλαδικές ως μία ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Προσωπικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ.Γαληρόπουλο, τον κ.Ανταχόπουλο, την κ.Χριστοπούλου, την κ.Κατσαδούρου, τους καθηγητές του ΓΕΛ Μακρακώμης, αλλά και τους προπονητές μου κ.Σεργιάννη και κ.Μπουλαλά, οι οποίοι συνέβαλλαν καθοριστικά στην προσπάθεια μου!

 

Ηλίας Σεϊντής

2ο Επιστημονικό Πεδίο (Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες)

• Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία: 18.0

• Μαθηματικά: 19.0

• Φυσική: 19.5

• Χημεία: 19.5

Μέσος Όρος: 19,00 (18.800 έως 19.100)

1) Δεν ήταν πολύ δύσκολο να συγκεντρώσω αυτές τις βαθμολογίες μιας και μου αρέσει το διάβασμα, παρόλα αυτά την τελευταία αυτή χρονιά στερήθηκα αρκετά τις εξόδους και τα χόμπι μου.

2) Η πρώτη σχολή προτίμησής μου είναι η σχολή Ικάρων. Δεν μπορώ να σκεφτώ τον εαυτό μου σε μερικά χρόνια, το μόνο που σκέφτομαι τώρα είναι να μπω στην σχολή που θέλω και να πετύχω..

3) Θα συμβούλευα τα παιδιά που με την σειρά τους θα δώσουν πανελλήνιες να έχουν επιμονή, υπομονή, και θέληση γιατί τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα, αρκεί να πιστέψουμε στον εαυτό μας...

 

Να σημειώσουμε ότι στην πρώτη 10αδα των μαθητών, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει, είναι και η μαθήτρια Αλεξάνδρα Καλτσά (5ο ΓΕΛ - 2ο Επ. Π. και μέσο όρο 19,10), με την οποία δεν μπορέσαμε να επικοινωνήσουμε μέσα στα στενά χρονικά περιθώρια του ρεπορτάζ μας.

Να σημειώσουμε τέλος ότι το LamiaReport μέσω της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας έχει ενημερώσει τους Διευθυντές των Λυκείων, για το Βραβείο Αριστείας που έχει θεσμοθετηθεί στο πλαίσιο του «Thermopylae Forum» με ανάλογο χρηματικό ποσό.

Καλή σταδιοδρομία σε όλα τα παιδιά που θα συνεχίσουν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση