Βουλή: Διαβιβάστηκε η δικογραφία εναντίον Καραμανλή για την τραγωδία των Τεμπών

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2023 12:04 Βουλή: Διαβιβάστηκε η δικογραφία εναντίον Καραμανλή για την τραγωδία των Τεμπών

Ακόμα τρεις δικογραφίες εναντίον πρώην υπουργών έφτασαν σήμερα στη Βουλή

Δικογραφίες για τέσσερις υποθέσεις διαβιβάστηκαν στην Βουλή σύμφωνα με την ενημέρωση του αντιπροέδρου του κοινοβουλίου Γιάννη Πλακιωτάκη.

 

Ο πρώτος φάκελος αφορά το δυστύχημα των Τεμπών και στρέφεται κατά του πρώην Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή για παράβαση καθήκοντος έπειτα από μήνυση επιζήσασας.

Οι υπόλοιπες δικογραφίες στρέφονται κατά:

1) του πρώην Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη έπειτα από μήνυση πολίτη επειδή δεν δόθηκε αναρρωτική άδεια στη σύζυγό του,
 

 
 

2) του πρώην Υπουργού Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα και του πρώην Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη έπειτα από μήνυση του ΠΑΚΟΕ για την ύπαρξη εντερόκοκκων άνω του επιτρεπομένου ορίου σε νερά παραλίας της Βουλιαγμένης,
 

 

3) κατά των πρώην Υπουργών Αυγενάκη, Σκυλακάκη και Βεσυρόπουλου από την Κίνηση Ελευθέρων Ποδοσφαιριστών για τη χρηματοδότηση των ΠΑΕ μέσω στοιχήματος.

Υπενθυμίζεται ότι προκειμένου να εκκινήσει η διαδικασία της δίωξης κατά πρώην ή νυν μέλους κυβέρνησης απαιτείται πρόταση τουλάχιστον τριάντα βουλευτών για τη διενέργεια επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης αλλά και ότι μετά τη συνταγματική αναθεώρηση του 2019 δεν ισχύει η σύντομη παραγραφή.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση