Μήνυμα 112 για την πυρκαγιά στον Προδρόμο Βοιωτίας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 15 Ιουλίου 2023 22:38 Μήνυμα 112 για την πυρκαγιά στον Προδρόμο Βοιωτίας

Προειδοποιητικό μήνυμα για την πυρκαγιά που εξελίσσεται σε δύο μέτωπα στη Βοιωτία - Το ένα είναι κοντά στην παραλία Σαράντη και το δεύτερο κοντά στο χωριό Πρόδρομος.

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στον Πρόδρομο Θηβών σε δασική έκταση. Για την ώρα δεν απειλεί οικισμούς, ωστόσο στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι.

Η πυρκαγιά εξελίσσεται σε δύο μέτωπα στο δήμο Προδρόμου, το ένα κοντά στην παραλία Σαράντη και το δεύτερο κοντά στο χωριό. Η πυροσβεστική και οι κάτοικοι της περιοχής δίνουν μάχη ώστε να μην ενωθούν τα μέτωπα.

Για τη πυρκαγιά εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή του δήμου Προδρόμου Βοιωτίας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://civilprotection.gov.gr/odigies-prostasias/dasikes-pyrkagies ».

Οι δυνάμεις στο σημείο ενισχύονταν συνεχώς, ακόμη και μετά τη δύση του ήλιου.

Μετά τις 21:30 επί τόπου βρίσκονταν 58 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα, ενώ υπάρχει συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ. Νωρίτερα, επιχείρησαν 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Στο σημείο βρίσκονται επίσης κλιμάκια του ΔΕΔΔΗΕ, της αστυνομίας και του στρατού, ενώ μεγάλη είναι η συμμετοχή κατοίκων της περιοχής για την κατάσβεση.

Στην κατηγορία 4, πολύ υψηλού κινδύνου για πυρκαγιά κατατάσσεται για αύριο Κυριακή η Βοιωτία και η Εύβοια.

Με βάση την παραπάνω εξέλιξη η Αντιπεριφέρεια της ΠΕ Βοιωτίας απαγορεύει με απόφασή της την κυκλοφορία σε περιοχές αρμοδιότητας του δασαρχείου Θηβών.

Στην απαγόρευση δεν συμπεριλαμβάνονται οι κάτοικοι που διαμένουν κοντά σε δασικές περιοχές ούτε εργαζόμενοι και οχήματα σε κρατικούς φορείς, σε οργανισμούς Ο.Τ.Α, σώματα ασφαλείας και εθελοντικές οργανώσεις.

Δείτε βίντεο:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση