Λαμία: Έτσι θα γίνει ο χώρος της παλαιάς Δημοτικής Αγοράς

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2023 09:18 Λαμία: Έτσι θα γίνει ο χώρος της παλαιάς Δημοτικής Αγοράς

Έναν νέο πολυχώρο πολιτισμού και γαστρονομίας, σχεδιάζει ο Δήμος Λαμιέων στην παλιά Δημοτική Αγορά - Η πρόταση θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Την πρόταση του Δήμου Λαμιέων για την αξιοποίηση του ακινήτου της παλαιάς Δημοτικής Αγοράς, παρουσίασε σήμερα 20 Ιουλίου 2023 στα γραφεία του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, κ. Θανάσης Κυρίτσης, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας κ. Θανάσης Λυκόπουλος, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Στερεάς Ελλάδας κ. Σπύρος Βογιαντζής, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Ηλίας Κεφαλάς, ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Φθιώτιδας κ. Ζαχαρίας Γιολδάσης, η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λαμίας κ. Νάγια Σαμαρά, οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Μπεσλεμές, Δημήτρης Τζούφλας, Παναγιώτης Φώσκολος, Δημήτρης Ρίζος, Κώστας Αναστασίου και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λαμίας Τάκης Συλεούνης.

Μετά την αναλυτική παρουσίαση, ακολούθησε διαλογική συζήτηση, όπου αναλύθηκαν διεξοδικά τα επιμέρους στοιχεία.

Η πρόταση θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση σε ειδική ενότητα της ιστοσελίδας του Δήμου Λαμιέων: http://agora.lamia.gr

Στο πλαίσιο αυτό καλούνται από σήμερα όλοι οι πολίτες, οι ενώσεις πολιτών καθώς και τοπικοί, κοινωνικοί, οικονομικοί φορείς, να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις προτάσεις τους έως το τέλος Σεπτεμβρίου  2023.

Με την πρότασή του ο Δήμος Λαμιέων, σε συνεργασία με τους φορείς της πόλης, προωθεί την ιδέα της ανάπτυξης ενός πολυχώρου πολιτισμού και γαστρονομίας στο κέντρο της πόλης, με περισσότερα από πενήντα (50) διακριτούς χώρους διαφόρων μεγεθών, χρήσεων και θέσεων κι εκατονσαράντα (140) θέσεις στάθμευσης.

Δείτε βίντεο - demo με την πρόταση για τη νέα Δημοτική Αγορά.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, δήλωσε σχετικά :

«….Η Δημοτική Αρχή δεν έχει σταματήσει να δουλεύει ούτε μια στιγμή. Επιδίωξή μας είναι να δίνουμε παλμό σε κάθε γειτονιά του Δήμου, να ζωντανεύουμε κάθε γωνιά της.

Όλα αυτά τα χρόνια με όραμα, σχέδιο, σκληρή δουλειά και σωστό χρονισμό, αποδείξαμε ότι μπορούμε ενωμένοι να επιτύχουμε οποιοδήποτε στόχο βάλουμε.

Ξέρουμε το δρόμο και τη μεθοδολογία. Πορευόμαστε με συνέργειες και συνεργασίες και με ένωση δυνάμεων όλων των φορέων της πόλης μας.

 Τρανή απόδειξη το έργο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας. Από το σημείο μηδέν έχουμε σήμερα ένα έργο σε εξέλιξη κατασκευής με προϋπολογισμό 48.000.000 Ευρώ, που τα επόμενα χρόνια θα αλλάξει για πάντα την εικόνα της πόλης. Κι όλα αυτά μέσα σε δύο μόλις χρόνια.

Άλλωστε, η Δημοτική Αρχή από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τη Διοίκηση του Δήμου είναι σταθερά προσανατολισμένη στη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και των παραγωγικών δυνάμεων. Έτσι λοιπόν, από αυτή τη συνολική προσπάθεια δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ένα ιστορικό σημείο της πόλης, ο χώρος της παλαιάς Δημοτικής Αγοράς.

Ο χώρος της Δημοτικής Αγοράς αποτελούσε ανέκαθεν ένα κύτταρο της πόλης συνυφασμένο με την οικονομία και την ιστορία της, αλλά κι έναν χώρο που, εξαιτίας της κομβικής του θέσης, επηρεάζει άμεσα τη συνοχή και λειτουργία του αστικού ιστού της, καθώς και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της.

Ο νέος βιοκλιματικός χώρος, λειτουργεί σαν πυκνωτής κινήσεων, εντάσσεται απόλυτα στην κλίμακα της πόλης, χρησιμοποιεί στοιχεία που επαναφέρουν τη μνήμη της προηγούμενης αγοράς, διατηρεί κι ενισχύει τις διαμπερότητες και τις οπτικές φυγές από και προς την πόλη, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την καθιέρωση ενός τοπόσημου της πόλης αντάξιου της ιστορίας της.

Πιστοί στις δεσμεύσεις μας παρουσιάζουμε στους συμπολίτες μας το αποτέλεσμα μιας σκληρής δουλειάς, το Σχέδιο Αξιοποίησης του ακινήτου της παλαιάς Δημοτικής Αγοράς και ταυτόχρονα το θέτουμε σε δημόσια διαβούλευση για να μπορούν όλοι, οι συνδημότες μας, οι ενώσεις πολιτών, καθώς και οι τοπικοί, κοινωνικοί και οικονομικοί φορείς να εκφράσουν την άποψή τους.

Παράλληλα θέλω να τονίσω ότι δέσμευσή μας είναι ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε  με όλες μας τις δυνάμεις την τοπική οικονομία της πόλης μας. Γιατί το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το μέλλον ενός Δήμου είναι συνυφασμένο με το μέλλον της τοπικής μας οικονομίας. Δεν υπάρχει  ισχυρός Δήμος χωρίς  ισχυρή τοπική οικονομία που να πατά γερά στα πόδια της.

Όλοι μαζί λοιπόν αποφασίζουμε για την πόλη που θέλουμε ...».

Δείτε βίντεο με την παρουσίαση:

Δείτε και φωτογραφίες από τη σημερινή παρουσίαση για την αξιοποίηση του ακινήτου της παλαιάς Δημοτικής Αγοράς.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση