«Κόκκινος συναγερμός» σε Φθιώτιδα - Στερεά για σήμερα Κυριακή

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 23 Ιουλίου 2023 09:20 «Κόκκινος συναγερμός» σε Φθιώτιδα - Στερεά για σήμερα Κυριακή

Σε κατάσταση συναγερμού, κατηγορία «5» η μισή χώρα…

Ακραίος Κίνδυνος «5️» σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Φωκίδα, Φθιώτιδα, Μαγνησία, Λάρισα, Αργολίδα, Κορινθία, Μεσσηνία, σε περιοχές της Αχαΐας και Ηλείας και στα νησιά Π.Ε. Ρόδου, προβλέπει ο χάρτης που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την Κυριακή 23 Ιουλίου 2023.

Την ίδια ώρα πολύ υψηλός κίνδυνος υπάρχει για το σύνολο σχεδόν της υπόλοιπης χώβρας πλην ελαχίστων περιοχών (μέσα η Ευρυτανία) που βρίσκεται στην κατηγορία «3».

Όπως αναφέρει η Πολιτική προστασία ΠΕ Φθιώτιδας, ΑΚΡΑΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ-ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ (κατηγορίας 5) σε περιοχές αρμοδιότητας των Δασαρχείων Αταλάντης, Λαμιέων, Σπερχειάδας και Δήμων της Π.Ε. Φθιώτιδας και παρακαλούν για την πολύ αυξημένη ετοιμότητά, σύμφωνα με τον σχεδιασμό.

Σε εφαρμογή σχετικής Απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας Ηλία Σανίδα, θα ισχύει το μέτρο της Απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές ΝATURA καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση όπως ορίζονται στις διατάξεις του Ν.998/1979 (Α΄289) για την αντιπυρική περίοδο 2023 στην ΠΕ Φθιώτιδας, αρμοδιότητας του Δασαρχείου Αταλάντης από τη 12η βραδινή της 22/07/2023 έως τη 12η βραδινή της 23/07/2023 και παρακαλούμε τις υπηρεσίες των Δήμων που εντάσσονται στα διοικητικά όρια των ανωτέρω Δασαρχείων να συνδράμουν στο έργο τους, με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο είναι δυνατόν, σε συνεργασία με τα κατά τόπους Δασαρχεία και τα κατά τόπους Αστυνομικά τμήματα και Πυροσβεστικές Υπηρεσίες.

Τα αρμόδια Δασαρχεία δύνανται, λαμβάνοντας υπόψη τη διαθεσιμότητα του προσωπικού τους και των μέσων που διαθέτουν, να αιτηθούν συνδρομή από τον/τους Δήμους, να ενεργοποιήσει/ουν εθελοντικές οργανώσεις, Φορείς κ.α. για την εφαρμογή του μέτρου καθορίζοντας από κοινού τα σημεία επιτήρησης και ελέγχου κάθε Υπηρεσίας.

Η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Παρνασσού, Οίτης & Προστατευόμενων Περιοχών Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με τα κατά τόπους Δασαρχεία της χωρικής τους αρμοδιότητας να συνδράμουν στην εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Έχει εκδοθεί το συνημμένο Δελτίο Τύπου από την ΠΕ Φθιώτιδας για την αυξημένη ετοιμότητα των Υπηρεσιών, την λήψη μέτρων και για την ενημέρωση των μέτρων αυτοπροστασίας των πολιτών.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση