Μπαράζ πνιγμών σε παραλίες της Εύβοιας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 25 Ιουλίου 2023 10:53 Μπαράζ πνιγμών σε παραλίες της Εύβοιας

Ναυτικά ατυχήματα σε Κύμη και Ιτέα…

Πολύς κόσμος πραγματοποιεί τις διακοπές του στο μεγάλο νησί της Στερεάς Ελλάδας, την Εύβοια.

Δυστυχώς όμως είναι κάποια δυσάρεστα συμβάντα που προκαλούν πόνο, αφού μέσα σε μερικά 24ωρα, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε παραλίες του νησιού.

Συγκεκριμένα πρωινές και απογευματινές ώρες του Σαββάτου 22/7 χωρίς τις αισθήσεις τους ανασύρθηκαν από τις θαλάσσιες περιοχές μεταξύ Ερέτριας – Αμάρυνθου νότιου Ευβοϊκού κόλπου, και Αλυκών Χαλκίδας, αντίστοιχα, 78χρονη αλλοδαπή και 74χρονος Έλληνας.

Διακομίστηκαν από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Ερέτριας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας αντίστοιχα που διενεργούν την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Νωρίτερα νεκρή είχε ανασυρθεί από την θαλάσσια περιοχή παραλίας Αγίου Γεωργίου Λιχάδας Εύβοιας, 67χρονη Ελληνίδα.

Η άτυχη γυναίκα διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Λιμεναρχείο Αιδηψού που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

Ναυτικά ατυχήματα

Από το ναυτικό δελτίο όμως δε λείπουν και τα ναυτικά ατυχήματα, όπως αυτό που καταγράφηκε το βράδυ του Σάββατο (22/7), στη θαλάσσια περιοχή ν. Φονιά Κορινθιακού κόλπου, με ημιβύθιση Ε/Ρ σκάφους με τους δύο (02) Έλληνες επιβαίνοντες.

Στο σημείο έφτασε έτερο Ε/Ρ σκάφος που περισυνέλεξε τους ναυαγούς που είχαν εξέλθει για ασφάλεια στη νησίδα “ΦΟΝΙΑΣ”.

Ακολούθως μετεπιβιβάστηκαν σε Α/Κ σκάφος, στο οποίο επέβαιναν στελέχη του Β΄ Λιμενικού Τμήματος Θίσβης του Λιμεναρχείου Ιτέας, που διενεργεί και την προανάκριση.

Το σκάφος παρέμεινε ημιβυθισμένο στο σημείο, χωρίς να αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια ναυσιπλοΐας.

Επίσης, μεσημβρινές ώρες της ίδιας ημέρας είχαμε πυρκαγιά σε σκάφος εντός του λιμένα Κύμης.

Από το Λιμεναρχείο Κύμης, άμεσα ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ στο σημείο μετέβησαν στελέχη του, όπου διαπίστωσαν ότι η πυρκαγιά είχε κατασβεστεί από περιοίκους.

Το σκάφος πρόκειται να ανελκυστεί με μέριμνα του ιδιοκτήτη, ενώ από το συμβάν δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε αναφέρθηκε τραυματισμός ή ζημιές σε παρακείμενα σκάφη.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κύμης.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση