Σταϊκούρας: Χρήματα στο Αστικό ΚΤΕΛ Λαμίας και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2023 08:47 Σταϊκούρας: Χρήματα στο Αστικό ΚΤΕΛ Λαμίας και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Φθιώτιδας

Για τη διασφάλιση της ομαλής και οικονομικής μετακίνησης των πολιτών…

Με στόχο τη διατήρηση της ομαλής και οικονομικά προσιτής μετακίνησης των πολιτών, καταβάλλεται έκτακτη ενίσχυση, ύψους 18,3 εκατ. ευρώ στα υπεραστικά και αστικά ΚΤΕΛ, καθώς και στους μεμονωμένους μεταφορείς άγονων γραμμών, με Απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα.

Στο πλαίσιο αυτό, το Αστικό ΚΤΕΛ Λαμίας ενισχύεται με 81.888 ευρώ και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Φθιώτιδας με 335.229 ευρώ.

Τα ποσά ήδη πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων. 

Με αφορμή την υλοποίηση της σημαντικής αυτής δέσμευσης, ο κ. Σταϊκούρας, δήλωσε: 

«Διασφαλίζουμε τις ομαλές και προσιτές μετακινήσεις των πολιτών σε όλη την Ελλάδα, απαντώντας ουσιαστικά στις αντίξοες συνθήκες που δημιούργησε η ενεργειακή κρίση. Ενισχύουμε εμπράκτως τον δυναμικό κλάδο των υπεραστικών και αστικών ΚΤΕΛ, ο οποίος αντιμετώπισε μια πρωτοφανή αύξηση έως και 65% στο κόστος λειτουργίας, ως επίπτωση της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία. Κινηθήκαμε υπεύθυνα, άμεσα και αποτελεσματικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σκοπός μας είναι οι μεταφορείς να συνεχίσουν να παρέχουν απρόσκοπτα ένα υψηλό επίπεδο υπηρεσιών στο επιβατικό κοινό, χωρίς εκπτώσεις στα κυρίαρχα θέματα της ασφάλειας και με συνέπεια στην εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση