Φθιώτιδα: Νέα απαγόρευση κυκλοφορίας σε ευπαθείς περιοχές λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 30 Ιουλίου 2023 18:10 Φθιώτιδα: Νέα απαγόρευση κυκλοφορίας σε ευπαθείς περιοχές λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Κίνδυνος κατηγορίας «4» σε αρκετές περιοχές της χώρας…

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, για τη Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2023, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορίας 3) σε περιοχές αρμοδιότητας του Δασαρχείου Αταλάντης, Λαμίας και Σπερχειάδας και των Δήμων της Π.Ε. Φθιώτιδας και θα υπάρξει αυξημένη ετοιμότητά, σύμφωνα με τον σχεδιασμό.

Ειδικότερα, σε εφαρμογή της με αριθμ. 158653/24-07-2023 (ΑΔΑ: Ω8ΑΣ7ΛΗ-8Η8) απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας θα ισχύει το μέτρο της απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές ΝATURA καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση όπως ορίζονται στις διατάξεις του Ν.998/1979 (Α΄289) για την αντιπυρική περίοδο 2023 που ορίζονται στις διατάξεις του Ν.998/1979 (Α΄289) «για το χρονικό διάστημα έως 31/7/2023 στην ΠΕ Φθιώτιδας και με υψηλό δείκτη επικινδυνότητας κατηγορίας (3) και άνω» από τη 10η π.μ. έως τη 10η μ.μ. της Δευτέρας 31/7/2023.

Σημειώνουμε ότι στον ίδιο χάρτη προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ΠΕ Κέρκυρας, ΠΕ Κεφαλληνίας, ΠΕ Ιθάκης, ΠΕ Ζακύνθου)

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

Για αυτό το λόγο συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Επιπρόσθετα, σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών όλης της Επικράτειας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών καθώς και του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4).

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση