Καιρός: Μικρή υποχώρηση της θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες τιμές στη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2023 08:06 Καιρός: Μικρή υποχώρηση της θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες τιμές στη Φθιώτιδα

Σε ποια περιοχή ο υδράργυρος άγγιξε τους 39 βαθμούς. Η πρόγνωση της Παρασκευής…

Σταθερά ψηλά παραμένει ο υδράργυρος στη χώρα με θερμοκρασίες που άγγιξαν τους 39 βαθμούς την Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023.

Οι περιοχές με τις υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες ήταν η Αργολίδα (Κρανίδι – 38.8 °C), η Λακωνία (Σπάρτη – 38.2 °C), το Κιλκίς (Μουριές Κιλκίς – 38.1 °C) και η Αιτωλοακαρνανία (Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας – 37.9 °C).

Σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών /meteo.gr, η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 30o C σε 377 από τους 472 επί του παρόντος ενεργούς σταθμούς του δικτύου (ποσοστό ~80%) και τους 35o C σε 100 σταθμούς (ποσοστό ~21%).

Στην Ανατολική Στερεά και ειδικότερα στη Φθιώτιδα, υπήρξε μικρή υποχώρηση ως προς τη μέγιστη τιμή, καθώς η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 36,1 βαθμούς, όπως καταγράφηκε στο σταθμό της Στυλίδας στις 16:00’ και της Μακρακώμης στις 16:40’.

Στη Λαμία, το πρωινό μελετεμάκι, έδωσε αργότερα τη θέση του σε ανατολικούς -νοτιοανατολικούς ανέμους που ανέβασε τη θερμοκρασία το μεσημέρι ακόμη και στους 33,4 βαθμούς, ωστόσο και πάλι η διεύθυνση του ανέμου άλλαξε και αναμένονται και πάλι βορειοδυτικοί άνεμοι από το βράδυ και τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η πρόγνωση για την Παρασκευή

Γενικά η ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες νεφώσεις θα είναι το γενικό χαρακτηριστικό του καιρού για την Παρασκευή 18 Αυγούστου.

Πιο αναλυτικά, στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα ενώ στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αναμένεται ηλιοφάνεια όμως το μεσημέρι και απόγευμα στα ορεινά ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι ελαφρά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία, στη Θράκη και στη Θεσσαλία από 22 έως 38, στην Ήπειρο από 21 έως 37, στη Δυτική Στερεά από 22 έως 39, στην υπόλοιπη Στερεά από 24 έως 35, στην Πελοπόννησο από 20 έως 37, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 35, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 22 έως 37, στις Κυκλάδες από 20 έως 32, στα Δωδεκάνησα από 25 έως 32 και στην Κρήτη από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση