Ξέρετε που γυρίστηκε η ταινία "Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας" και ποια ήταν η αμοιβή των κομπάρσων;

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 22 Αυγούστου 2023 16:17 Ξέρετε που γυρίστηκε η ταινία "Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας" και ποια ήταν η αμοιβή των κομπάρσων;

Μια φωτογραφία που ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό η Λαμιώτισσα εκπαιδευτικός Βίκυ Κωστοπούλου, η οποία έλκει την καταγωγή της από την Αγόριανη Παρνασσίδας, μας αποκαλύπτει άγνωστα παρασκήνια από τα γυρίσματα της ιστορικής ασπρόμαυρης ταινίας "Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας".

Την ταινία που, βασισμένη στο "δραματικόν ειδύλιον εις πράξεις πέντε" του Δημητρίου Α. Κορομηλά, γυρίστηκε σε σκηνοθεσία του Ηλία Παρασκευά και προβλήθηκε τη σαιζόν 1955-1956 κόβοντας 38.984 εισιτήρια.

Στη φωτογραφία, εκτός από το Δημήτρη Παπαμιχαήλ ο οποίος εύκολα διακρίνεται σ' αυτήν, ποζάρουν και νεαρές κοπέλες, μεταξύ αυτών και η μητέρα της εκπαιδευτικού, Γεωργία Λάζου - Κωστοπούλου, όλες τους κάτοικοι της όμορφης κοινότητας του Παρνασσού.

Αν ενδιαφέρεστε μάλιστα να μάθετε για την αμοιβή των κατοίκων της Αγόριανης, που έπαιξαν ως  κομπάρσοι στην ταινία, η κ. Κωστοπούλου αποκαλύπτει πως πληρώθηκαν με αρνιά, οι δε κοπέλες και με χειροφίλημα από το Λιάκο της ταινίας, τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ.


 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση