Στερεά - Φθιώτιδα: Προειδοποιήσεις για μέτρα αυτοπροστασίας από την κακοκαιρία

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2023 08:03 Στερεά - Φθιώτιδα: Προειδοποιήσεις για μέτρα αυτοπροστασίας από την κακοκαιρία

Τρίτη και Τετάρτη οι πιο επικίνδυνες ημέρες…

Στο μάτι του μεσογειακού κυκλώνα που αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας τις επόμενες ώρες, θα βρεθεί η Στερεά Ελλάδα και κυρίως οι νομοί Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Βοιωτίας.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ (Ε.Δ.Ε.Κ.Φ.), της ΕΜΥ/ΕΜΚ, που ισχύει από την Δευτέρα 04-09-2023, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σε Θεσσαλία, Σποράδες, κεντρική και ανατολική Στερεά, βόρεια Εύβοια και Πελοπόννησο (Δείτε ΕΔΩ).

Οι χάρτες με τον 24ωρο υετό από Δευτέρα 00:00 έως Πέμπτη 00:00

Η Πολιτική Προστασία Στερεάς Ελλάδας εξέδωσε οδηγίες προς τα τμήματα ΠΠ των περιφερειακών ενοτήτων, ώστε με τη σειρά τους να ενημερώσουν όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες,  τους Δήμους και  τις Εθελοντικές Οργανώσεις και θα ενεργοποιήσουν τα μνημόνια συνεργασίας με ιδιώτες, ώστε να βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

Οι πολίτες καλούνται να λάβουν τα παρακάτω μέτρα αυτοπροστασίας για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων που ενδεχομένως να προκύψουν και ειδικότερα:

1. Όσοι βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρήσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, χείμαρρους ή ακτές, αποφύγετε να μείνετε σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους. Εξετάστε το ενδεχόμενο για το διήμερο αυτής της κακοκαιρίας να μην παραμείνετε στα σπίτια σας και να φιλοξενηθείτε σε συγγενείς ή φίλους.

2. Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

3. Μη διασχίζετε για κανένα λόγο χειμάρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζοί ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.

4. Παρακαλούνται ειδικότερα οι πολίτες των ορεινών περιοχών και ειδικότερα οι επισκέπτες, εκδρομείς, κτηνοτρόφοι, να φροντίσουν για την επάρκεια προμηθειών (ειδών πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, φαρμακευτικό υλικό κλπ) για το προσεχές διάστημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση