Μία όμορφη απόδραση στην «Κυρά της Ρούμελης» - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2023 14:37 Μία όμορφη απόδραση στην «Κυρά της Ρούμελης» - ΒΙΝΤΕΟ

Απολαύστε το μοναδικό βίντεο που ετοιμάσαμε για εσάς μετά από μία όμορφη μονοήμερη απόδραση στην Ιερά Μονή της Παναγιάς Προυσιώτισσας.

Σε λιγότερο από δύο ώρες ο επισκέπτης - προσκυνητής από τη Λαμία θα βρεθεί μέσα στην απέραντη ομορφιά της φύσης και το επιβλητικό Μοναστήρι της Παναγιάς Προυσιώτισσας.

Απολαύστε μία από τις πιο εντυπωσιακές διαδρομές που μπορείτε να βρείτε στη χώρα μας!

Δείτε το βίντεο:

Πολλοί το ονομάζουν "Σπίτι της Παναγιάς, της Κυράς της Ρούμελης",  καθώς σύμφωνα με την παράδοση το μοναστήρι στο χωριό Προυσός της Ευρυτανίας χτίστηκε στο σημείο το οποίο επέλεξε κατά θαυματουργό τρόπο η Υπεραγία Θεοτόκος.

Το μοναστήρι της Παναγίας Προυσιώτισσας είναι χτισμένο σε απόκρημνο βράχο. Σύμφωνα με την παράδοση, ιδρύθηκε το 829 μ.Χ. από τους μοναχούς Διονύσιο και Τιμόθεο που έφεραν μαζί τους την εικόνα της Παναγίας από την Προύσα της Μ. Ασίας, αλλά η πιθανότερη εκδοχή είναι ότι ιδρύθηκε ανάμεσα στον 12ο και 14ο αι.

Η Μονή είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου και γιορτάζει στις 23 Αυγούστου, την ημέρα που ο βοσκός βρήκε την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας στην σπηλιά.

Υπήρξε καταφύγιο αμάχων κατά την Τουρκοκρατία, ενώ εδώ νοσηλεύτηκε και ο Γ. Καραϊσκάκης. H μονή καταστράφηκε και λεηλατήθηκε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας και πυρπολήθηκε από τους Γερμανούς το 1944. Διαθέτει αγιογραφίες του 13ου και του 16ου αι. και βιβλιοθήκη πλούσια σε σημαντικά κειμήλια.

Επιλέξτε να επισκεφθείτε το Μοναστήρι κάποια καθημερινή ημέρα, αφού πλήθος πιστών από κάθε γωνιά της Ελλάδας, σπεύδουν να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση