Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Καρδίτσα και Φάρσαλα – Εικόνες καταστροφής

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2023 08:44 Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Καρδίτσα και Φάρσαλα – Εικόνες καταστροφής

Η Καρδίτσα και τα Φάρσαλα δοκιμάζονται από την κακοκαιρία Daniel με τις ζημιές να είναι ανυπολόγιστες. Από το πρωί ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας για τους κατοίκους στις δύο πόλεις…

Η κακοκαιρία Daniel συνεχίζεται, με την Καρδίτσα και τα Φάρσαλα να βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού. Χωριά έχουν αποκοπεί, γέφυρες έχουν διαλυθεί με κατοίκους σπιτιών να προσπαθούν να θωρακίσουν τις περιουσίες τους και τα συνεργεία να βρίσκονται επί ποδός για παροχή βοήθειας. Η απαγόρευση κυκλοφορίας που τέθηκε σε ισχύ, έχει σαν στόχο να περιοριστούν οι κίνδυνοι για ανθρώπινες ζωές.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων σε όλο τον νομό Καρδίτσας, με εξαίρεση την κίνηση στον Αυτοκινητόδρομο Ε-65 σε όλο το μήκος της περιοχής ευθύνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας (προς διευκόλυνση κίνησης των οχημάτων που εκτρέπονται από την Π.Α.Θ.Ε. στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα).

Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, καθώς ο όγκος του νερού είναι τεράστιος. Εξαιρούνται τα οχήματα οδικής βοήθειας και τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει και για τους κατοίκους των Φαρσάλων. Μηνύματα του 112 εστάλησαν στους κατοίκους της Καρδίτσας και των Φαρσάλων ειδοποιώντας τους ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία στις περιοχές τους λόγω της εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα τα μηνύματα αναφέρουν: «Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας απαγορεύεται η κυκλοφορία στο νομό Καρδίτσας και στην ευρύτερη περιοχή Φαρσάλων λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

Σύμφωνα με το karditsalive.net, στην Καρδίτσα χωρίς πρόσβαση μένει η Δυτική Αργιθέα και τα χωριά Βατσουνιά και Δρακότρυπα του Δήμου Μουζακίου μετά το σοβαρό πρόβλημα που δημιούργησε η κακοκαιρία Daniel στη γέφυρα του Αργύρη. Το πρώτο φως της ημέρας αποκάλυψε τη ζημιά που προκάλεσε τις πρώτες η έντονη κακοκαιρία στην περιοχή καθώς τα μπάζα έχουν σταματήσει πάνω στο μικρό γεφυράκι και το νερό βρήκε διέξοδο στο πλάι της γέφυρας δημιουργώντας νέα κοίτη και αποκόπτωντας την οδική κυκλοφορία στην περιοχή.

 

 

Στα Φάρσαλα ο ποταμός Ενιπέας ήταν αδύνατο να συγκρατήσει τις τεράστιες ποσότητες νερού με αποτέλεσμα να υπερχειλίσει και τα νερά να “πνίξουν” το χωριό. Δείτε το βίντεο του onlarissa.gr…

 

 

 

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση