Ανοιχτό το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο στο Δήμο Μακρακώμης

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2023 10:54 Ανοιχτό το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο στο Δήμο Μακρακώμης

 

Όλη τη νύχτα ενεργούσαν συνεργεία για την αποκατάσταση των προβλημάτων που άφησε πίσω της η κακοκαιρία…

Πολύ δύσκολη ήταν η νύχτα στη δυτική Φθιώτιδα, εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel που «χτύπησε» το δήμο Μακρακώμης απογευματινές ώρες της Τετάρτης.

Από το πρωί της ίδιας ημέρας Αστυνομία και δήμος είχαν δώσει μεγάλη μάχη να κρατήσουν την εθνική οδό Λαμίας - Καρπενησίου ανοιχτή εξαιτίας των βράχων που έφευγαν από τις καμένες εκτάσεις, ωστόσο με την υπερχείλιση των χειμάρρων η κατάσταση έγινε επικίνδυνη και η κυκλοφορία διεκόπη σε αρκετά σημεία.

Σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν, δρόμοι υποχώρησαν, σε κάποια σημεία κατέβηκαν τόνοι από λάσπη αλλά και πέτρες, καθιστώντας επικίνδυνη τη διέλευση ακόμη και των διασωστικών οχημάτων.

Το ξημέρωμα της Πέμπτης βρήκε πάντως το Δήμο πληγωμένο αλλά σε ικανοποιητική κατάσταση, καθώς κανένα χωριό δεν είναι αποκλεισμένο. Όλη τη νύχτα και μέχρι τώρα συνεργεία του Δήμου ενεργούν για την απομάκρυνση φερτών υλικών, που μαζί με τόνους λάσπης κατέβηκαν από βουνά αλλά και πλημμυρισμένα χωράφια.

Προβλήματα ωστόσο υπάρχουν στους δρόμους για Λιτόσελο, Ροβολιάρι, Τσούκα, ιδιαίτερα στο κομμάτι Γραμμένης - Αρχάνι όπου έφυγε ο μισός δρόμος, αλλά και προς Τρίλοφο, όπου η κυκλοφορία γίνεται σε ένα ρεύμα κυκλοφορίας, ενώ έχουν πέσει μεγάλες πέτρες στο οδόστρωμα.

Χωρίς ρεύμα είναι τα χωριά Γραμμένη και Τρίλοφο, ήδη όμως συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ ενεργούν για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Τοπ ενθαρρυντικό είναι ότι τα ρέματα δείχνουν να έχουν εκτονωθεί, σταματώντας να υπετροφοδοτούν τους παραποτάμους και τον ίδιο το Σπερχειό, που έχει κατεβεί στον κάμπο της Λαμίας «φουσκωμένος».

Αναφορικά με το εθνικό δίκτυο παραμένει σε επιτήρηση το κομμάτι στο 34,5 χλμ πριν τη διασταύρωση Παλαιοβράχας, όπου έχει εντοπιστεί και το μεγαλύτερο πρόβλημα καταπτώσεων στο κομμάτι που κάηκε στην πρόσφατη πυρκαγιά.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση