669 δενδρύλλια κάνναβης ξεριζώθηκαν από τους αστυνομικούς (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2023 23:01 669 δενδρύλλια κάνναβης ξεριζώθηκαν από τους αστυνομικούς (ΦΩΤΟ)

Εντοπίστηκε σε δύσβατη δασική περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας…

Φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, εντοπίστηκε σε εξαιρετικά δύσβατη δασική περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας (Ορεινή Ναυπακτία), μετά από αξιοποίηση πληροφοριών από το ΑΤ Ευπαλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φωκίδας και το ΑΤ Ναυπάκτου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας.

Ο χώρος της φυτείας τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση και πρωινές ώρες της Πέμπτης (07-09-2023), πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επιχείρηση, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας – Δελφών, της Β’ Ο.Ε.Π.Τ.Α. του Τμήματος Τροχαίας Άμφισσας – Δελφών και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος  Άμφισσας – Δελφών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φωκίδας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου καθώς και της Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 669 δενδρύλλια κάνναβης, μετά πλήρους ριζικού συστήματος, ύψους έως και 1,50 μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν,
  • πρόχειρο αυτοσχέδιο κατάλυμα,
  • διάφορα είδη ατομικής υγιεινής, που βρέθηκαν εντός του καταλύματος,
  • διάφορα λάστιχα ποτίσματος.  

Σημειώνεται ότι, η συγκομιδή των ανωτέρω δενδρυλλίων εκτιμάται ότι θα επέφερε περίπου 300 κιλά κάνναβης και το παράνομο οικονομικό όφελος που θα αποκόμιζαν οι δράστες, υπολογίζεται στα 400.000 περίπου ευρώ.

Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ευπαλίου, ενώ σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των καλλιεργητών της φυτείας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση