Δήμος Λαμιέων: Ανακοίνωση σχετικά με την προληπτική εκκένωση του Κόμματος

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2023 23:25 Δήμος Λαμιέων: Ανακοίνωση σχετικά με την προληπτική εκκένωση του Κόμματος

Κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Daniel…

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Λαμιέων σχετικά με τα μέτρα προστασίας του Κόμματος από τα ακραία καιρικά φαινόμενα της 6ης Σεπτεμβρίου και την διαδικασία εκκένωσης που ακολουθήθηκε.

«Σε σχέση με σχετική αναφορά, για τα μέτρα προστασίας της Κοινότητας Κόμματος και την εκκένωση της Κοινότητας λόγω των ακραίων καιρικών  φαινομένων της 6ης Σεπτεμβρίου, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Μετά την προαναγγελία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τα ακραία καιρικά φαινόμενα που θα έπλητταν και την περιοχή μας από την 6η Σεπτεμβρίου 2023, την Δευτέρα 4η Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 15.00, έγινε σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία του Δήμου, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραΐσκου, των  αντιδημάρχων Κώστα Ξεφλούδα και Κώστα Μουστάκα, του προέδρου της Κοινότητας Δημήτρη Μονιάκη και  υπηρεσιακών παραγόντων του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.  Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η αντιμετώπιση της κατάστασης σε σχέση με το ενδεχόμενο δημιουργίας πλημμυρικών φαινομένων στο χωριό Κόμμα.

Αποφασίστηκε τότε, ένα μηχάνημα του Δήμου JSb να είναι  στην πλατεία του χωριού σε επιφυλακή, να γίνει η προμήθεια 200 σακουλών άμμου τα οποία να είναι φορτωμένα σε φορτηγό του Δήμου και σε αναμονή στο ίδιο σημείο και να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση υπερχείλισης του Σπερχειού. Τέλος αποφασίστηκε να κινηθεί η διαδικασία  εκκένωσης του χωριού στη περίπτωση επικίνδυνης ανόδου της στάθμης των νερών του Σπερχειού. Για το λόγο αυτό λεωφορείο του Δήμου θα ήταν σταθμευμένο στο χώρο της πλατείας ενώ ως χώρος συγκέντρωσης των κατοίκων ορίστηκε το Χαλκιοπούλειο στάδιο, για το λόγο ότι δεν υπήρχε διαθεσιμότητα σε κλίνες ξενοδοχείων. Για όλα αυτά υπήρξε τότε και επικοινωνία και συμφωνία και με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό.

Επίσης για όλα αυτά ενημερώθηκαν από τους δύο ανωτέρω αντιδημάρχους και οι κάτοικοι του Κόμματος στη συγκέντρωση που έγινε το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 19.00 με πρωτοβουλία των πλημμυροπαθών του Κόμματος.  

 Το απόγευμα της 6ης  Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 16.30 και ενώ ήταν σε εξέλιξη η εκδήλωση των ακραίων καιρικών φαινομένων, στο γραφείο της Κοινότητας Κόμματος, έγινε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, ο αντιδήμαρχος Κώστας Μουστάκας, ο Πρόεδρος κοινότητας Δημήτρης Μονιάκης με μέλη της Κοινότητας, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις, μετά την ενημέρωση που είχε ο Περιφερειάρχης από τις  αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς, για επικίνδυνη και απότομη άνοδο της στάθμης του Σπερχειού σε συνδυασμό με τη συνέχιση των φαινομένων. 

Αποφασίστηκε τότε, ώρα 16.30΄,  να κινηθεί προληπτικά και κυρίως από τις ισόγειες κατοικίες των ιδιοκτησιών που εφάπτονταν του Σπερχειού, η διαδικασία εκκένωσης  και ο Δήμαρχος Λαμιέων επικοινώνησε ώρα 17.00΄ περίπου με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για να κινηθεί η διαδικασία εκκένωσης.

Παράλληλα ενημερώθηκε και ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδας για να εκδώσει τις σχετικές αποφάσεις.

Τέλος την ίδια ώρα, ενημερώθηκε και το Περιφερειακό Τμήμα Λαμίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού να βρίσκεται στο Χαλκιοπούλειο για να συνδράμει στη στέγαση των κατοίκων.

Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η διαχείριση της κρίσης υπήρξε υποδειγματική και αναγνωρίζεται από όλους

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση