Οι δράσεις των Μονάδων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ τον Σεπτέμβριο 2023

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2023 16:34 Οι δράσεις των Μονάδων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ τον Σεπτέμβριο 2023

Με στόχο την ενημέρωση, τη δικτύωση καθώς και την εθελοντική και ανθρωπιστική συνεισφορά, το προσωπικό της Κινητής Μονάδας και του Πολυδύναμου Κέντρου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με έδρα τη Λαμία, πραγματοποίησε μέσα στο Σεπτέμβριο σειρά δράσεων και παρεμβάσεων καλύπτοντας μεγάλο εύρος περιοχών στη Στερεά Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διήμερη εξόρμηση της Κινητής Μονάδας στην Εύβοια, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις δικτύωσης και ενημέρωσης με το προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας και του Προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, κ.κ. Ελένη Νικολαΐδη, Ψυχολόγο, Μαρία Σπυροπούλου, Κοινωνιολόγο,  Παρσενία Τζαφέρου και Φωτεινή Σπανού, Κοινωνικές Λειτουργούς καθώς και με τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Ψαχνών και Γενικό Ιατρό, κ. Νικόλαο Δήμου.

Στη Χαλκίδα το προσωπικό της Κινητής Μονάδας συμμετείχε σε προγραμματισμένες συναντήσεις με στόχο την ενημέρωση και την διερεύνηση πιθανότητας συνεργασίας με την κα Κωνσταντίνα Ιωάννου, Κοινωνική Λειτουργό της Δομής Παροχής Συσσιτίου του Δήμου Χαλκιδέων και το Επιστημονικό Προσωπικό του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού” στη Στερεά Ελλάδα, κ.κ. Λία Κιλιμπέρη και Βάσια Στουπή, Κοινωνικές Λειτουργούς καθώς και την κα Έλλη Στάμου, Ψυχολόγο.

Παράλληλα, όπως κάθε μήνα, το προσωπικό θεραπείας των Μονάδων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ παρείχε υποστήριξη σε άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα σχετικά με τις εξαρτήσεις τόσο με παρεμβάσεις στο πεδίο (street-work) σε Χαλκίδα και Λαμία, όσο και με ατομικές συνεδρίες συμβουλευτικής. Αποσκοπώντας στην ενημέρωση του γενικού πληθυσμού και συγκεκριμένων πληθυσμιακών ομάδων, οι εργαζόμενοι της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας διένειμαν έντυπο ενημερωτικό υλικό σε ωφελούμενους ΤΕΒΑ στους Δήμους Λαμιέων και Σπερχειάδας-Μακρακώμης και προχώρησαν στην τοποθέτηση υλικού προβολής των υπηρεσιών που παρέχει το ΚΕΘΕΑ σε κεντρικά σημεία της Λαμίας.

Σημαντική ήταν επίσης η εθελοντική συνεισφορά των εργαζόμενων του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με τη συμμετοχή τους σε δύο μεγάλες διοργανώσεις στον Δήμο Λαμιέων: το πολιτιστικό φεστιβάλ “Θερμοπύλεια 2023” και την αθλητική διοργάνωση  “Lamia Night & Run 2023” που συνδυάστηκε με δράση ενημέρωσης των συμμετεχόντων για τις υπηρεσίες απεξάρτησης που παρέχει το ΚΕΘΕΑ.

Τέλος, οι Μονάδες Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με έδρα τη Λαμία, έχοντας ως επίκεντρο τον άνθρωπο, συγκέντρωσαν σε συνεργασία με τα Προγράμματα “Βοήθεια στο Σπίτι” Δομοκού και Λαμίας, είδη πρώτης ανάγκης για την υποστήριξη των πληγέντων πολιτών του Νομού Φθιώτιδας από τις πρόσφατες πλημμύρες στην περιοχή.

Οι Μονάδες του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στη Λαμία βρίσκονται επί της οδού Βασιλικών 20 και παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε σχέση με τις εξαρτήσεις από ναρκωτικά, αλκοόλ και τυχερά παιχνίδια για τους άμεσα ενδιαφερόμενους και τις οικογένειές τους, ανάλογα με τις ανάγκες τους. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: 22310 45456 & 22310 67885.

Η υποστήριξη των ατόμων πραγματοποιείται σε ένα ασφαλές περιβάλλον, με σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών και χωρίς διακρίσεις. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής.

Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας και του Πολυδύναμου Κέντρου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ στη Λαμία εντάσσονται στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας - ΕΚΤ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014-2020».

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση