Αλλαγή ώρας: Πότε γυρνάμε τα ρολόγια μας μια ώρα πίσω

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2023 09:54 Αλλαγή ώρας: Πότε γυρνάμε τα ρολόγια μας μια ώρα πίσω

Αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή της ώρας και την έναρξη της χειμερινής.

Η ώρα θα αλλάξει την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023, με τους δείκτες των ρολογιών να πρέπει να γυρίσουν μία ώρα πίσω τα ξημερώματα στο πλαίσιο της χειμερινής ώρας και να κοιμηθούμε… μια ώρα περισσότερο.

Η χειμερινή ώρα, κατά την οποία γυρίζουμε τους δείκτες μία ώρα πίσω, ισχύει από την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου και ρολόγια μας αντί για 04:00 π.μ. θα δείχνουν 03:00 π.μ..

Αντίθετα, η θερινή ώρα, κατά την οποία γυρίζουμε τους δείκτες μία ώρα μπροστά, ισχύει από την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου (την ώρα 03:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, γυρίζουμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά, δηλαδή να δείχνουν 04:00).

Για ποιον τελικά δεν «πάγωσε» η κατάργηση του μέτρου της αλλαγής της ώρας

Το ζήτημα της εναλλαγής μεταξύ χειμερινής και θερινής ώρας και αντίστροφα μας έχει απασχολήσει αρκετά τα τελευταία χρόνια χωρίς όμως τελικά να υπάρξει κάποια επίσημη απόφαση και δεν έχει αποκτήσει νομική ισχύ.

Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο αποφάσισε την κατάργηση της αλλαγής ώρας σε θερινή και χειμερινή από την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση