Παραδόθηκε η σηματοδότηση «Οινόη - Τιθορέα» και του Κέντρου Ελέγχου στο ΣΚΑ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2023 20:03 Παραδόθηκε η σηματοδότηση «Οινόη - Τιθορέα» και του Κέντρου Ελέγχου στο ΣΚΑ

«Συνεπής στη δέσμευσή της η Κυβέρνηση…»

Συνεχόμενη σηματοδότηση, με τηλεδιοίκηση στον άξονα από ΣΚΑ (Αθήνα) έως Θεσσαλονίκη και Προμαχώνα, πλην των τμημάτων που καταστράφηκαν από τις πρόσφατες κακοκαιρίες “Daniel” και “Elias”, παρέχεται πλέον μετά την παράδοση προς χρήση στον ΟΣΕ του τμήματος Οινόη – Τιθορέα.

Ειδικότερα, η ΕΡΓΟΣΕ παρέδωσε το τελευταίο τμήμα του σύγχρονου ηλεκτρονικού τύπου συστήματος σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης, από Οινόη έως Τιθορέα, με το οποίο ολοκληρώνεται το συμβατικό αντικείμενο της σύμβασης 717.

Παράλληλα, παραδόθηκε και το αναβαθμισμένο Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας του τμήματος ΣΚΑ – Τιθορέα, εντός του υφιστάμενου χώρου του ΚΕΚ ΣΚΑ.

Μέχρι σήμερα, είχαν παραδοθεί τα εξής τμήματα προς χρήση στον ΟΣΕ, τα οποία και λειτουργούσαν:

4/11/2015, σηματοδότηση στο τμήμα Πλατύ – Θεσσαλονίκη

9/12/2021, τηλεδιοίκηση Θεσσαλονίκης

10/12/2021, σηματοδότηση στο τμήμα Θεσσαλονίκη – Στρυμόνας - Προμαχώνας

1/11/2022, σηματοδότηση στο τμήμα Δομοκός – Λάρισα

26/7/2023, σηματοδότηση στο τμήμα ΣΚΑ- Οινόη

8/8/2023, σηματοδότηση  στο τμήμα Λάρισα – Πλατύ και τηλεδιοίκηση Λάρισας.

«Με τη σημερινή ανακοίνωση της ΕΡΓΟΣΕ, για την παράδοση του τελευταίου τμήματος του σύγχρονου ηλεκτρονικού τύπου συστήματος σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης, από Οινόη έως Τιθορέα, καθώς επίσης και του αναβαθμισμένου Κέντρου Ελέγχου Κυκλοφορίας του τμήματος ΣΚΑ – Τιθορέα, επιβεβαιώνεται η συνεπής υλοποίηση των χρονοδιαγραμμάτων, που είχε θέσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Όπως αποδεικνύεται, η Σύμβαση 717 ολοκληρώθηκε, με εξαίρεση το τμήμα που καταστράφηκε από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές.

Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών συνεχίζουμε την προσπάθεια για να ενισχύσουμε την ασφάλεια του επιβατικού κοινού».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση