9ο Γυμνάσιο Λαμίας: Παρουσίαση εκδήλωσης με θέμα “Φιλοσοφία - Στάση ζωής”

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2023 19:42 9ο Γυμνάσιο Λαμίας: Παρουσίαση εκδήλωσης με θέμα “Φιλοσοφία - Στάση ζωής”

Το  9ο Γυμνάσιο Λαμίας στα πλαίσια της συμπόρευσης με άλλα σχολεία συνεργάστηκε με το ΕΕΕΕΚ Φθιώτιδας και παρουσίασαν από κοινού μια ωραία και συγκινητική εκδήλωση στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Λαμιέων.

Με την καθοδήγηση της συμβούλου Ελένης Παπαντωνίου, αναζητώντας τη φιλοσοφία μέσα στο σχολείο και στον τρόπο διδασκαλίας, ξεκίνησαν με ένα εκπαιδευτικό μοντέλο το οποίο έχει ως στόχο τη συμπόρευση των παιδαγωγών γενικής και ειδικής αγωγής καλλιεργώντας την εφαρμογή ενός προγράμματος εκπαίδευσης αποδεκτού από όλους τους μαθητές και το εφάρμοσαν μέσα στην τάξη.

Ακολουθώντας το μήνυμα του Νίτσε «ότι δεν με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατό», έδωσαν παλμό στη φιλοσοφία της γεφύρωσης της διαφορετικότητας. Η συνεκπαίδευση βοηθά στην ενοποίηση γενικής και ειδικής εκπαίδευσης με απώτερο στόχο την ένταξη των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο κοινωνικό σύνολο, αλλά και τους συνεκπαιδευόμενους μαθητές να δυναμώνουν τα συναισθήματα και να αναδεικνύουν τις δεξιότητες τους.

Κατά την εφαρμογή του μοντέλου της συνεκπαίδευσης ο παιδαγωγός της ειδικής αγωγής και ο αντίστοιχος της γενικής διδάσκουν από κοινού σε μία κανονική τάξη όπου υπάρχουν μαθητές με και χωρίς δυσκολίες.

«Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν στην όμορφη αυτή εκδήλωση!», προσθέτει η Διευθύντρια του 9ου Γυμνασίου Λαμίας Δήμητρα Τσιάκα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση