Νέα εποχή για το δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Στυλίδας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2023 08:57 Νέα εποχή για το δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Στυλίδας

Ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου διαρροών, ποσότητας και ποιότητας του νερού που θα φτάνει στους καταναλωτές, οι οποίοι θα μπορούν πλέον να γνωρίζουν ακριβώς τι καταναλώνουν, να εξοφλούν τους λογαριασμούς τους μέσω κινητού αλλά και να δέχονται ειδοποιήσεις για το υδρόμετρό τους και την κατάσταση του δικτύου στην περιοχή τους…

Τον Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου του νέου δικτύου ύδρευσης με τη λειτουργία συστήματος τηλε-ελέγχου/τηλεχειρισμού και μείωσης διαρροών, που θα λειτουργήσει παράλληλα με την αναβάθμιση των αντλιοστασίων, γεωτρήσεων και δεξαμενών και την εγκατάσταση υδραυλικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού παρακολούθησης παροχών, πίεσης, στάθμης, διαρροών και ποιοτικών χαρακτηριστικών του νερού, παρουσίασε σήμερα (26/10/23) στο δημαρχείο Στυλίδας, η ανάδοχος εταιρία, παρουσία της Δημάρχου Βιργινίας Στεργίου, συνεργατών της και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου.

Μέσω του ολοκληρωμένου συστήματος ελέγχου που περιλαμβάνει 23 Τοπικούς Σταθμούς, σε συνδυασμό με τον φορητό εξοπλισμό για τον προγραμματισμό τοπικών σταθμών, την ενεργή ανίχνευση διαρροών και την επιθεώρηση αγωγών, καθώς και με τα εξειδικευμένα λογισμικά εποπτικού ελέγχου, λήψης κι επεξεργασίας δεδομένων υδρομετρητών, χωρικής αποτύπωσης του δικτύου και υπολογισμού του υδατικού ισοζυγίου, θα δώσει στον Δήμο Στυλίδας τη δυνατότητα:

• ασφαλούς επίβλεψης της λειτουργίας των βασικών υποδομών τροφοδοσίας του δικτύου,

• συστηματικής παρακολούθησης των κρίσιμων φυσικοχημικών παραμέτρων του νερού,

• συνεχούς ποιοτικού και ποσοτικού ελέγχου του ύδατος το οποίο διανέμεται από τις υφιστάμενες υποδομές,

• ορθολογικής διαχείρισης του συνολικού προσφερόμενου ύδατος προς τους τελικούς καταναλωτές,

• ενεργού εντοπισμού των αφανών διαρροών,

• άμεσου ελέγχου και περιορισμού των βλαβών του δικτύου.

Δείτε τι είπαν στο LamiaReport η Δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου και ο εκπρόσωπος της εταιρίας, Βασίλης Νομικός:

Ο εκσυγχρονισμός του δικτύου ύδρευσης περιλαμβάνει επίσης την εγκατάσταση 3.100 υπερσύγχρονων ψηφιακών υδρομετρητών και την χρήση λογισμικού απομακρυσμένης λήψης και συνολικής διαχείρισης των δεδομένων τους, έτσι ώστε ο Δήμος Στυλίδας όχι μόνο να μειώσει σημαντικά τον χρόνο λήψης καταγραφής των ενδείξεων κατανάλωσης για τιμολόγηση, αλλά να λαμβάνει και συναγερμούς σχετικά με διαρροές και άλλα ζητήματα στο δίκτυο των καταναλωτών, προγραμματίζοντας, έτσι, εγκαίρως τις ενέργειες αντιμετώπισής τους. Επιπλέον, θα μειωθεί το ποσοστό του μη τιμολογούμενου νερού λόγω της υψηλής ακρίβειας των ψηφιακών υδρομετρητών στην καταγραφή δεδομένων.

Από την πλευρά τους, οι πολίτες που διατηρούν ενεργή σύνδεση ύδρευσης στον Δήμο Στυλίδας, μέσω της εφαρμογής για τον καταναλωτή που θα παρέχεται εντελώς δωρεάν, θα μπορούν, μεταξύ άλλων, να έχουν άμεση πρόσβαση σε δεδομένα κατανάλωσης νερού, να λαμβάνουν και να εξοφλούν τους λογαριασμούς τους ηλεκτρονικά, και να δέχονται εξατομικευμένες ειδοποιήσεις σχετικά με το υδρόμετρό τους και την ύδρευση στην περιοχή τους.

Το έργο, το οποίο βρίσκεται ήδη υπό υλοποίηση με ανάδοχο την εταιρεία Θ-Φ ΑΤΕΕ χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Δείτε φωτογραφίες από την παρουσίαση του έργου:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση