Ξαναχτύπησαν σε Λαμία και Φθιώτιδα οι απατεώνες με τα τροχαία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2023 08:10 Ξαναχτύπησαν σε Λαμία και Φθιώτιδα οι απατεώνες με τα τροχαία

Μεγάλη προσοχή στα τηλεφωνήματα που δέχεστε…

Στο μάτι των γνωστών κυκλωμάτων που προσπαθούν με το σενάριο του σοβαρού τροχαίου ατυχήματος μέλους της οικογενείας σας να σας αποσπάσουν χρήματα, φαίνεται ότι έχει (ξανά) μπει η περιοχή της Φθιώτιδας και ειδικά η Λαμία.

Άγνωστοι, τηλεφωνούν σε σπίτια και προσποιούμενοι τους γιατρούς ή τους αστυνομικούς, σας ενημερώνουν ότι κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο έχει εμπλακεί σε τροχαίο, είτε ως οδηγός, είτε είναι το ίδιο θύμα του τροχαίου.

Βασίζονται στην αναστάτωση και τη σύγχυση που θα σας προκαλέσουν, για αυτό δε διστάζουν να χρησιμοποιήσουν και άλλα άτομα που κλαίνε στο βάθος της τηλεφωνικής σύνδεσης προσποιούμενα ότι πονούν ή ότι βρίσκονται σε πολύ άσχημη θέση. Με αυτόν τον τρόπο ζητούν διάφορα ποσά προκειμένου είτε τάχα να γίνει άμεσα χειρουργική επέμβαση στον άνθρωπο που αγαπάτε ή να μεσολαβήσουν ώστε να μην υποστεί τις νομικές συνέπειες της πρόκλησης ενός σοβαρού ή ακόμη και θανατηφόρου ατυχήματος.

Το κακό είναι ότι και αν ακόμη δεν καταφέρουν να σας πείσουν, είναι τέτοια η ψυχολογική πίεση που ασκούν που μπορεί να σας προκαλέσουν άλλα προβλήματα.

«Θύμα» Λαμιώτισσα…

Προκαλεί ιδιαίτερη οργή, μια περίπτωση που καταγράφηκε ανήμερα του Αγίου Δημητρίου (26/10).

Ο απατεώνας προσποιούμενος τον γιατρό του Νοσοκομείου Λαμίας, πήρε στο τηλέφωνο του σπιτιού του υποτιθέμενου θύματος – το οποίο μάλιστα είχε την ονομαστική του εορτή – και ενημέρωσε την ηλικιωμένη μητέρα ότι η κόρη της είναι με διαλυμένο πόδι στα Επείγοντα, σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Η ηλικιωμένη παθαίνει σοκ και μόλις που ψελλίζει. Τότε οι απατεώνες τι ρωτάνε αν είναι καλά και αν είναι μόνη να πάνε να τη βοηθήσουν! Με όση ψυχραιμία της απομένει η γυναίκα φωνάζει τον γαμπρό της λέγοντας συγχρόνως στον απατεώνα που παρίστανε τον γιατρό να μην κλείσει το τηλέφωνο.

Για κακή τους τύχη όμως ο σύζυγος του υποτιθέμενου θύματος, πιστεύοντας ότι από το «Νοσοκομείο» κάτι πιο δυσάρεστο και τρομερό θα έκρυβαν από το τηλέφωνο, φεύγει χωρίς δεύτερη κουβέντα για τα Επείγοντα φοβούμενος για τα χειρότερα.

Το ποιος φύλαξε ώστε ο άνθρωπος να φτάσει σώος στο Νοσοκομείο, όπου φυσικά δε βρήκε κανέναν και το ότι δεν έπαθε καρδιά η ηλικιωμένη μητέρα πίσω στο σπίτι, κανείς δεν ξέρει.

Την ίδια ώρα να σημειώσουμε ότι η εορτάζουσα ψώνιζε για τη γιορτή της σε πολυκατάστημα όπου το σήμα την περισσότερη ώρα δεν έπιανε!

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, δυστυχώς όμως ακόμη και αν συλληφθούν οι απατεώνες, για να βρεθούν πίσω από τα κάγκελα χρειάζονται χρόνια, ενώ και αν ακόμη καταδικαστούν οι ποινές είναι «χάδια» αν αποδείξουν ότι η χρηματική βλάβη που προκάλεσαν είναι μικρή.

Το κακό που προκαλούν ωστόσο στην υγεία των θυμάτων τους, δεν υπολογίζεται.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση