Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Δήμου Λοκρών

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2023 14:39 Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Δήμου Λοκρών

Το πρωί της Τετάρτης στην Αταλάντη…

Την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 11:00’, συγκλήθηκε στην Αταλάντη το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Λοκρών για τον απολογισμό των πεπραγμένων της αντιπυρικής περιόδου 2023 και το σχεδιασμό των δράσεων και ενεργειών που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των πλημμυρών, χιονοπτώσεων και παγετού κατά την χειμερινή περίοδο 2023-2024.Στη σύσκεψη συμμετείχαν αιρετοί και υπηρεσιακοί παράγοντες, καθώς και εκπρόσωποι των φορέων της περιοχής που έχουν αρμοδιότητα επί του θέματος.

Ειδικότερα συμμετείχαν: ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Φθιώτιδας κ. Ηλίας Σανίδας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής. Προστασίας του Δήμου. Λοκρών κ. Νικόλαος Σωτήρχου, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ιωάννης Ανεστόπουλος, η Δημοτική. Σύμβουλος κ. Έλενα Κυριάκου, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αταλάντης Ανθυποπυραγός κ. Βασίλης Καραστάθης, ο Αναπληρωτής Διοικητής του Γ’ Λιμενικού Τμήματος Σκάλας Αταλάντης Σημαιοφόρος Λ.Σ. κ. Κωνσταντίνος Μαντζαβίνος, ο Δασάρχης Αταλάντης κ. Ιωάννης Πατούλης, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κος Πολύζος Ζώης, ο Διευθυντής των Κυκλικής Οικονομίας & Περιβάλλοντος του Δήμου Λοκρών κ. Κωνσταντίνος Φουρλεμάδης, ο Προϊστάμενος  του Τμήματος Περιβάλλοντος, Κοιμητηρίων, Πρασίνου του Δήμου Λοκρών κ. Ιωάννης Ματθαίου, ο Προϊστάμενος της ΔΕΔΔΗΕ Αταλάντης κ. Σταύρος Παπαϊωάννου, ο Διοικητής ΕΣΔΕ Αταλάντης και εκπρόσωπος ΕΠΟΜΕΑ Αταλάντης κ. Θεόδωρος Γουργουλής, ο πρόεδρος της Κοινότητας Λιβανατών κ. Αναστάσιος Μαζιώτης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Εξάρχου κ. Αθανάσιος Σανιδάς και ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλαποδίου κ. Χρήστος Βαποράκης.

Μετά τον θετικό απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου 2023 έγινε ανταλλαγή απόψεων και τέθηκε το πλαίσιο της συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων στην αντιμετώπιση ενδεχόμενης εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων στο Δήμο Λοκρών την χειμερινή περίοδο 2023-2024. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ηλίας Σανίδας αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία των υπηρεσιών της Περιφέρειας και του Δήμου στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών την θερινή περίοδο του 2023 και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ίδιο καλή θα είναι και η συνεργασία των υπηρεσιών Δήμου και Περιφέρειας στην περίπτωση εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων την τρέχουσα χειμερινή περίοδο.

Ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές τόνισε ότι ο Δήμος με τις υπηρεσίες του θα είναι σε ετοιμότητα σε περίπτωση που εκδηλωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα. Επιπλέον αναφέρθηκε ότι απαιτείται αναβάθμιση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με αύξηση του προσωπικού και των οχημάτων και ανασχεδιασμός της επιχειρησιακής ικανότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ώστε να δραστηριοποιείται στη Περιφέρεια του Δήμου Λοκρών για τον απεγκλωβισμό κατοίκων του Δήμου στην περίπτωση εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων (πλημμύρες, χιονοπτώσεις, παγετό).

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση