Αθώοι οι εργαζόμενοι του Δήμου Λαμιέων για τα γεγονότα του 2017 (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2023 08:48 Αθώοι οι εργαζόμενοι του Δήμου Λαμιέων για τα γεγονότα του 2017 (ΒΙΝΤΕΟ)

Αναβίωσαν τα όσα είχαν διαδραματιστεί στη διακοπείσα συνεδρίαση που είχε επαναληφθεί παρουσία των ΜΑΤ…

Αθώοι κρίθηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας, οι 47 εργαζόμενοι του Δήμου Λαμιέων που το καλοκαίρι του 2017 είχαν βρεθεί κατηγορούμενοι από την τότε δημοτική αρχή για τις ενέργειές τους με τις οποίες αντέδρασαν στην απόλυσή τους αλλά και στην ιδιωτικοποίηση μέρους της υπηρεσίας καθαριότητας.

Οι κατηγορίες που τους βάρυναν ήταν και για τους 47, η παρεμπόδιση αποτροπής κοινού κινδύνου κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση, με την κατάληψη που είχαν πραγματοποιήσει στο αμαξοστάσιο του Δήμου και για 13 από αυτούς επιπλέον η διατάραξη συνεδρίασης. Μια συνεδρίαση που είχε διακοπεί και είχε επαναληφθεί την επομένη παρουσία των ΜΑΤ!

Το Δικαστήριο, μετά από πολύωρη ακροαματική διαδικασία τους έκρινε αθώους  όλων των κατηγοριών. Συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων ήταν ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραίσκος  με την ιδιότητά του ως δικηγόρος και ο επίσης δικηγόρος και Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Φώσκολος. Επίσης στην πρώτη υπόθεση έναν εκ των κατηγορουμένων υπερασπίστηκε η δικηγόρος Αργυρώ Καραφέρη.

Ως μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν ο πρώην Δήμαρχος και νυν Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιώργος Κοτρωνιάς, ο οποίος τότε ήταν επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δ.Σ., η Μαρία Αντωνίου από την Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία, αλλά και η Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας Σοφία Ανεστοπούλου. Επίσης υπέρ των εργαζομένων κατέθεσε και ο τότε Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Λάμπρου, ενώ για τη δεύτερη υπόθεση κατέθεσε και ο τότε Πρόεδρος του ΔΣ Ζάχος Χαλβαντζής. Το παρών στο Δικαστήριο, εκφράζοντας και εκείνος την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους, έδωσε και ο Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Κερπινιώτης, ο οποίος είχε ανεξαρτητοποιηθεί από την τότε Δημοτική Αρχή ψηφίζοντας «όχι» στην απόλυση των 47 εργαζομένων όπως και σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Στο LamiaReport, μίλησαν, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Δημήτρης Μπρέκης, καθώς κι ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Φώσκολος με τη Δημοτική Σύμβουλο Μαρία Αντωνίου.

Δείτε το βίντεο:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση