Παράταση της προθεσμίας για στεγαστική συνδρομή των πληγέντων από σεισμούς

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2023 12:14 Παράταση της προθεσμίας για στεγαστική συνδρομή των πληγέντων από σεισμούς

Ποιες είναι οι ημερομηνίες για τους πληγέντες Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας…

Με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών και Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας καθορίζεται εκ νέου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων καθορισμού δικαιούχων Στεγαστικής Συνδρομής (Σ.Σ.) για την αποκατάσταση των κτηρίων που επλήγησαν από τους τελευταίους σεισμούς.

Συγκεκριμένα από τους σεισμούς της α) 30ης Οκτωβρίου 2020, σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Σάμου, Ικαρίας και Χίου, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, β) 3ης Μαρτίου 2021 σε περιοχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, γ) 24ης Ιουλίου και 27ης Σεπτεμβρίου 2021 σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Ηρακλείου και Λασιθίου της Περιφέρειας Κρήτης.

Για τους πληγέντες του μεγάλου σεισμού των 6 Ρίχτερ στην περιοχή του Δαμασίου Λαρίσης, ορίζεται νέα προθεσμία, έως την 31η Δεκεμβρίου 2024 για τους ιδιοκτήτες των κτιρίων που βρίσκονται στις περιοχές που έχουν οριοθετηθεί με τις υπό στοιχεία Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε./6350/Α325/11.03.2021 και ΔΑΕΦΚΚΕ/9028/Α325/17.05.2021 κοινές υπουργικές αποφάσεις, οι οποίοι δεν έχουν κριθεί δικαιούχοι πρώτης αρωγής έναντι Στεγαστικής Συνδρομής, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για την έκδοση άδειας επισκευής και τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής (Σ.Σ.) ή για τον καθορισμό δικαιούχου στεγαστικής συνδρομής για ανακατασκευή, αυτοστέγαση ή αποπεράτωση κτηρίου.

Και έως την 3η Μαρτίου 2024 για τους ιδιοκτήτες των πληγέντων κτιρίων οι οποίοι έχουν κριθεί δικαιούχοι πρώτης αρωγής έναντι Στεγαστικής Συνδρομής, υποχρεούνται να υποβάλλουν αίτηση για την έκδοση άδειας επισκευής και τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής (Σ.Σ.) ή για τον καθορισμό δικαιούχου στεγαστικής συνδρομής για ανακατασκευή, αυτοστέγαση ή αποπεράτωση κτηρίου.

Δείτε όλη την Απόφαση ΕΔΩ.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση