Οι δράσεις των Μονάδων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ τον Οκτώβριο 2023

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2023 16:15 Οι δράσεις των Μονάδων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ τον Οκτώβριο 2023

Τον Οκτώβριο 2023, οι Μονάδες Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με έδρα τη Λαμία έδωσαν έμφαση στην εθελοντική συμμετοχή σε δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα καθώς και στην ενημέρωση και πληροφόρηση του ευρύτερου κοινού για το έργο του ΚΕΘΕΑ. Το προσωπικό θεραπείας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ πραγματοποίησε εξορμήσεις και συναντήσεις σε Χαλκίδα, Άμφισσα και άλλες περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με στόχο την υποστήριξη ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης.

Τα στελέχη της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ βρέθηκαν στην περιοχή της Χαλκίδας πραγματοποιώντας διασύνδεση με το Επιστημονικό προσωπικό του ΟΚΑΝΑ και συμμετείχαν σε προγραμματισμένη συνάντηση με την κα Βασιλική Μπουλγκούρα, Κοινωνική Λειτουργό και τις κυρίες Γεωργία Σιδέρη και Βασιλική  Χριστοπούλου, Ψυχολόγους, με στόχο την ενημέρωση και τη διερεύνηση πιθανής συνεργασίας.

Επίσης, το προσωπικό θεραπείας των Μονάδων του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ παρείχε υποστήριξη σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης, με παρεμβάσεις στο πεδίο (street work) σε Χαλκίδα και Λαμία. Παράλληλα, αποσκοπώντας στην ενημέρωση τόσο του γενικού πληθυσμού, όσο και συγκεκριμένων πληθυσμιακών ομάδων, οι εργαζόμενοι της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας προχώρησαν στην τοποθέτηση υλικού προβολής των υπηρεσιών που παρέχει το ΚΕΘΕΑ και διένειμαν έντυπο ενημερωτικό υλικό στο ευρύτερο κοινό, σε συνεργασία με την ΠΑΕ ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ σε αγώνα που πραγματοποιήθηκε στις 20 Οκτωβρίου 2023, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (ΔΑΚ) Λαμίας “Αθανάσιος Διάκος”.

Στο πλαίσιο συνεργασίας και εθελοντικής προσφοράς, το προσωπικό του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ συμμετείχε στη δράση “17η Νύχτα χωρίς ατυχήματα” που διοργανώθηκε από τον Δήμο Λαμιέων και πραγματοποιήθηκε στις 21 Οκτωβρίου 2023 σε κεντρική πλατεία της πόλης.

Ακόμη, ανέλαβε την παραλαβή και μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης που συλλέχθηκαν στο 4ο Λύκειο Λαμίας, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων που αντιμετώπισαν προβλήματα με τις πλημμύρες στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε σειρά παρεμβάσεων στην περιοχή του Βόλου σε πληθυσμό χρηστών στο πεδίο (street work), σε συνεργασία με το προσωπικό θεραπείας της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με έδρα τη Λάρισα. Το ίδιο διάστημα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση και γνωριμία με το προσωπικό του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ στο Βόλο.

Οι Μονάδες του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στη Λαμία βρίσκονται επί της οδού Βασιλικών 20 και παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε σχέση με τις εξαρτήσεις από ναρκωτικά, αλκοόλ και τυχερά παιχνίδια για τους άμεσα ενδιαφερόμενους και τις οικογένειές τους, ανάλογα με τις ανάγκες τους. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: 22310 45456 & 22310 67885.

Η υποστήριξη των ατόμων πραγματοποιείται σε ένα ασφαλές περιβάλλον, με σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών και χωρίς διακρίσεις. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής.

Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας και του Πολυδύναμου Κέντρου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ στη Λαμία εντάσσονται στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας - ΕΚΤ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014-2020».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση