Ξεκινούν εργασίες στο ρέμα Πλατανιά του Δήμου Καρπενησίου για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023 08:24 Ξεκινούν εργασίες στο ρέμα Πλατανιά του Δήμου Καρπενησίου για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής

Με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας…

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδότησε, δημοπράτησε και προχωρά πλέον στην υλοποίηση του έργου: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ - ΕΓΚΙΒΩΤΙΣΜΟΣ ΡΕΜΑΤΟΣ ‘’ΠΛΑΤΑΝΙΑ’’ Τ.Κ. ΜΙΚΡΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ», αρχικού προϋπολογισμού 263.684,22 ευρώ.

Προβλέπεται -μεταξύ άλλων- η εκτέλεση των παρακάτω εργασιών:

  • Εγκιβωτισμός του ρέματος «Πλατανιάς» με την κατασκευή των απαραίτητων πτερυγότοιχων και του δαπέδου από οπλισμένο σκυρόδεμα σε μήκος 100 μέτρων περίπου.
  • Τοποθέτηση χαλύβδινων στηθαίων ασφαλείας, από τη διασταύρωση προς το Μικρό Χωριό και σε μήκος 120 μέτρων, για την προστασία των παραπλεύρως ευρισκόμενων ιδιοκτησιών.
  • Εκσκαφές θεμελίων και άλλες αναγκαίες χωματουργικές εργασίες.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Σταθήκαμε με όλες μας τις δυνάμεις στο πλευρό όσων υπέστησαν ζημιές, από τις μεγάλες κατολισθήσεις που σημειώθηκαν το Δεκέμβριο του 2021, στις περιοχές του Μικρού Χωριού και του Νέου Δερματίου. Ακολούθως, σχεδιάσαμε τον εγκιβωτισμό του ρέματος Πλατανιά, και προχωρήσαμε στην εκπόνηση των αναγκαίων μελετών. Προχωρούμε πλέον στην υλοποίηση του έργου, αρχικού προϋπολογισμού 260.000 ευρώ, το οποίο θα ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους για τις κατοικίες και τις επιχειρήσεις της περιοχής».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας Άρης Τασιός τόνισε: «Με το συγκεκριμένο έργο παρεμβαίνουμε καίρια σε ένα από τα σημαντικότερα υδατορέματα της περιοχής, αυτό της "Πλατανιάς" στο Μικρό Χωριό,  καθώς  χωροθετείται  στην καρδιά της τουριστικής περιοχής της Ευρυτανίας. Με την παρέμβασή μας αυτή, αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα που προέκυψαν από τα πλημμυρικά φαινόμενα του  Δεκεμβρίου του 2021 στην ευρύτερη περιοχή, ολοκληρώνοντας μια σειρά παρεμβάσεων που από τότε είχαμε ξεκινήσει».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση