Πρόσφατη ποιμαντική δραστηριότητα με επίκεντρο τη Λοκρίδα (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023 14:29 Πρόσφατη ποιμαντική δραστηριότητα με επίκεντρο τη Λοκρίδα (ΦΩΤΟ)

Πλούσιο ποιμαντικό και λειτουργικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών και αυτές τις ημέρες.

Το δελτίο τύπου:

Ο κ. Συμεών έλαβε μέρος στις χειροτονίες των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων  Θεσπιών κ. Παύλου και Τανάγρας κ. Αποστόλου, στον Ιερό Μητροπολιτικό και Καθεδρικό Ναό «Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» Αθηνών, υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου του Β’.

Ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε χαιρετισμό στο 33ο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας στα Καμένα Βούρλα, επισκέφθηκε το Ξενοδοχείο «Γαλήνη» στην Λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων και ευλόγησε την διεύθυνση και το προσωπικό και ενημερώθηκε από τον νέο Δήμαρχο Καμένων Βούρλων κ. Ηλία Κυρμανίδη για την μεγάλη επένδυση, που σχεδιάζεται στην περιοχή. 

Ο κ. Συμεών επίσης  απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση βράβευσης των αθλητριών της Ακαδημίας Ρυθμικής Γυμναστικής και Χορού Λαμίας για την συμμετοχή τους στους Μεσογειακούς αγώνες αισθητικής ομαδικής γυμναστικής, στους οποίους εκπροσώπησαν την χώρα μας και την πόλη της Λαμίας στον διαγωνισμό, ο οποίος έλαβε χώρα στο Chiari Ιταλίας κατακτώντας την 3η θέση, μια ομάδα η οποία έλαβε την πνευματική και την υλική ευλογία του Σεβασμιωτάτου πριν τους αγώνες.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος μετέβη και  στο Ναύπλιο και ετέλεσε Μυστήριο Γάμου στον Ιστορικό Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας.

Ο κ. Συμεών υποδέχθηκε στο γραφείο του τον Βουλευτή Βοιωτίας κ. Ελευθέριο Κτιστάκη, με τον οποίο είχε μία εποικοδομητική επικοινωνία.

Ο κ. Σεβασμιώτατος επίσης μετέβη στην Καλαμάτα και στην Χαλκίδα, για την εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Έλαβε μέρος στον Πολυαρχιερταικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου Καλαμάτας για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και προηξήρχε στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος για τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου.

Ο κ. Συμεών, κατόπιν προσκλήσεως της Ενώσεως Ποντίων Φθιώτιδος  τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων, ενώπιον του νέου μνημείου στην πλατεία του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νέας Άμπλιανης Λαμίας, ενώ απηύθυνε χαιρετισμό κατά την τελετή των αποκαλυπτηρίων του μνημείου με τίτλο: «Η Ρωμανία κι αν ‘πέρασεν, ανθεί και φέρει κι άλλον» και ευλόγησε την πολύ συγκινητική εκδήλωση, λαμβάνοντας και τιμητική διάκριση εις ένδειξιν σεβασμού, τιμής και αγάπης.

Ο κ. Συμεών επισκέφθηκε και τον Ραδιοφωνικό Σταθμό «Lamia Polis» για την συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας του και ευχήθηκε στο προσωπικό και στο προσωπικό.

Επίσης, ο κ. Συμεών δέχθηκε στο γραφείο του την πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Φθιώτιδος κα Λίνα Αγγελοπούλου.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος σήμερα είχε συνάντηση εργασίας με τον Βουλευτή Φθιώτιδος κ. Γεώργιο Κοτρωνιά και τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνη Σπανό στην καρδιά της Λοκρίδος, ενώ ο Σεβασμιώτατος με τους συνεργάτες του επέβλεψε και τις τελευταίες λεπτομέρειες για την αποψινή μεγάλη εόρτια εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Μαλεσίνα. 

Δείτε φωτορεπορτάζ στο παρακάτω άλμπουμ, πατώντας κάθε φορά το βελάκι στη δεξιά πλευρά της εικόνας:

Πρόσφατη ποιμαντική δραστηριότητα με επίκεντρο την Λοκρίδα

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση