Προχωράνε οι μελέτες για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Ιτέας και Κίρρας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2023 22:32 Προχωράνε οι μελέτες για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Ιτέας και Κίρρας

Στο πλαίσιο προγραμματικών συμβάσεων, που έχει συνάψει με το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προχωρά στην εκπόνηση μελετών, που αφορούν  την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Ιτέας και Κίρρας και χρηματοδοτούνται από το Π.Δ.Ε. του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής.

Συγκεκριμένα, υπεγράφησαν οι ακόλουθες συμβάσεις εκπόνησης μελετών:

  1. «Αναπλάσεις στη Χερσαία Ζώνη Λιμένος στην περιοχή της Ιτέας», αρχικού προϋπολογισμού 56.000 ευρώ. Αντικείμενο της σύμβασης είναι οι μελέτες  αναπλάσεως στο παραλιακό μέτωπο και σε τμήματα αυτού από τη Μαρίνα Ιτέας έως και την περιοχή “Miami” με εξαίρεση τον παραλιακό πεζόδρομο, όπου έγιναν εργασίες ανάπλασης το 2013. Οι σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις αποσκοπούν στην ριζική ανάπλαση των τμημάτων αυτών και την αναβάθμιση της ποιότητας  ζωής των κατοίκων και την ομαλότερη εξυπηρέτηση της λειτουργίας του Λιμένα Ιτέας ως εμπορευματικού και τουριστικού λιμένα.
  2. «Συγκοινωνιακά έργα στην παραλιακή οδό 28ης Οκτωβρίου, εντός Χερσαίας Ζώνης Λιμένος», αρχικού προϋπολογισμού 78.120 ευρώ. Αντικείμενο της σύμβασης είναι η μελέτη συγκοινωνιακών έργων βελτίωσης της λειτουργίας της παραλιακής λεωφόρου 28ης Οκτωβρίου. Οι παρεμβάσεις θα αποσκοπούν στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος και στην ανάπτυξη τοπικών επιχειρήσεων, που είναι άμεσα συνδεδεμένες με τη λειτουργία των λιμενικών υποδομών (θαλάσσιες μεταφορές και εμπόριο, θαλάσσιος τουρισμός κλπ).
  3. «Αναπλάσεις στη Χερσαία Ζώνη Λιμένος στην περιοχή της Κίρρας», αρχικού προϋπολογισμού 46.000 ευρώ. Αντικείμενο της σύμβασης είναι οι μελέτες αναπλάσεως στο παραλιακό μέτωπο της Κίρρας και συγκεκριμένα στην περιοχή μετά τον χείμαρρο Σκίτσα και μέχρι την πλατεία της Κίρρας. Σκοπός της ανάπλασης είναι ο περιορισμός της χρήσης ΙΧ, η βελτίωση του μικροκλίματος με την επιλογή κατάλληλων υλικών και φυτεύσεων, η ανάδειξη ιστορικών διαδρομών της περιοχής της Κίρρας και η αναβάθμιση του αστικού φωτισμού.

Μετά την υπογραφή των συμβάσεων εκπόνησης μελετών, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Αλλάζουμε το παραλιακό μέτωπο της Ιτέας και της Κίρρας, σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας και με όλες εκείνες τις μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις. Από τις πλακοστρώσεις στα πεζοδρόμια, μέχρι το κορυφαίο αναπτυξιακό έργο στο λιμάνι Ιτέας. Κάνουμε πλέον ένα ακόμη βήμα με κρίσιμες μελέτες, που θα οδηγήσουν σε έργα ανάπλασης και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων, αλλά και την εμπειρία όσων επισκέπτονται τον τόπο μας».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση