Tα σχολεία της Φθιώτιδας γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2023 11:05 Tα σχολεία της Φθιώτιδας γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας (ΦΩΤΟ)

16 Νοεμβρίου 2023:  Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας και τα σχολεία της Φθιώτιδας (Γυμνάσια και Γενικά Λύκεια) που συμμετέχουν στο πρόγραμμα "Η Φιλοσοφία στο Σχολείο" (www.dide-new.fth.sch.gr) γιόρτασαν με ενδοσχολικές δράσεις που περιείχαν "δώρα" σοφίας:

αποφθέγματα φιλοσόφων περί ευδαιμονίας, φιλίας, αρετής, αγάπης, παιδείας και ιδανικών.

Τα ξεχωριστά "δώρα" ανταλλάχτηκαν μεταξύ μαθητών, εκπαιδευτικών και σχολικών τμημάτων και ρήσεις μεγάλων φιλοσόφων βρέθηκαν στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της ημέρας βάζοντας σε σκέψη και συζήτηση μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Οι δραστηριότητες των μαθητών και μαθητριών, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών και της επιστημονικά υπεύθυνης του προγράμματος, στόχευαν να αναδείξουν τη δύναμη που έχει η ανθρώπινη σκέψη και έδειξαν με πολύ άμεσο και παιγνιώδη τρόπο ότι πρέπει, όχι απλώς να ζούμε, αλλά και να αναστοχαζόμαστε πάνω στη ζωή μας, ατομική και κοινωνική!

Η φιλοσοφική γνώση και το φιλοσοφείν ως σκέψη-δράση-βίος είναι πολύ σημαντικά και τα παιδιά μας το υπενθύμισαν πολύ όμορφα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση