Το ξέρετε ότι η μεγαλύτερη συλλογή σχολικών βιβλίων βρίσκεται στη Λαμία; (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023 13:50 Το ξέρετε ότι η μεγαλύτερη συλλογή σχολικών βιβλίων βρίσκεται στη Λαμία; (ΒΙΝΤΕΟ)

Η συλλογή του αριθμεί πάνω από 1.200 διδακτικά βιβλία της Μέσης Εκπαίδευσης.

Ο Λαμιώτης, συνταξιούχος πλέον, φιλόλογος καθηγητής Δημήτρης Νάτσιος είναι ίσως και ο μοναδικός συλλέκτης όλων των σχολικών βιβλίων από το 1937 έως και το 2012.

Υπηρέτησε σε Γυμνάσια και Λύκεια της Λαμίας και της ευρύτερης περιοχής της Φθιώτιδας και στο Ιστορικό Αρχείο της Λαμίας, το οποίο δημιούργησε και διήυθυνε.

Παράλληλα με τα διδακτικά και διοικητικά του καθήκοντα ασχολήθηκε και ασχολείται με την ιστορική έρευνα.

Έχει συγγράψει και εκδώσει μερικές δεκάδες βιβλία και έχει δημοσιεύσει σε περιοδικά και εφημερίδες μερικές εκατοντάδες άρθρα και μελέτες, από τα οποία τα περισσότερα αναφέρονται στη Λαμία.

Εμείς βρεθήκαμε μαζί του και συζητήσαμε παρέα με το βιβλίο του «Τα διδακτικά εγχειρίδια της μέσης εκπαίδευσης του Ο.Ε.Σ - Δ.Β. (1937-2012)», απολαύστε τον:

 

 

Ο Φιλόλογος και Συγγραφέας Δημήτρης Νάτσιος ξεφυλλίζοντας το νέο του βιβλίο «Τα διδακτικά εγχειρίδια της μέσης εκπαίδευσης του Ο.Ε.Σ - Δ.Β. (1937-2012)»

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση