Λάρισα: Η καταδίωξη του ύποπτου τζιπ αποκάλυψε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2023 09:36 Λάρισα: Η καταδίωξη του ύποπτου τζιπ αποκάλυψε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Πως βρέθηκε ο νεκρός άνδρας στο πορτ-μπαγκάζ του οχήματος. Ακόμη 36 μη νόμιμοι μετανάστες μεταξύ των οποίων και 13 ανήλικοι μεταφέρθηκαν στο Τμήμα προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία απέλασής τους…

Το σήμα φτάνει στο Λιμενικό Τμήμα Αγιοκάμπου  λίγες ώρες μετά τα μεσάνυχτα ξημερώνοντας Δευτέρα. Οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος επιβιβάζονται στο όχημα τους και διανύουν μια απόσταση περίπου πέντε χιλιομέτρων μέχρι να φτάσουν στο σημείο που τους είχαν υποδείξει στην ακτή Παπακώστα.

Εκεί, μέσα στο σκοτάδι και το κρύο, αντικρίζουν  30 άτομα από το Αφγανιστάν, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά (οι ανήλικοι ήταν δέκα) που βρέθηκαν στα παράλια του Δήμου Αγιάς μέσω σκάφους που τους μετέφερε πιθανότατα από τα παράλια της Τουρκίας.

Μαζί με τους μετανάστες ήταν και αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αγιάς οι οποίοι και ειδοποίησαν το Λιμενικό για την παρουσία μεταναστών στην παραλία. Με την άφιξη του Λιμενικού στο σημείο μπήκε και το τέλος σε μια υπόθεση διακίνησης μεταναστών που ξεκίνησε λίγες ώρες νωρίτερα στην πόλη της Λάρισας.

Η καταδίωξη

Στο δρόμο Λάρισας-Αγιάς οι αστυνομικοί του ΑΤ Αγιάς εντοπίζουν ένα ύποπτο όχημα, τύπου τζιπ, και κάνουν σήμα στον οδηγό να σταματήσει για έλεγχο. Ο οδηγός αγνοεί το σήμα και τρέπεται σε φυγή με την καταδίωξη να ξεκινάει και να ολοκληρώνεται τελικά περίπου στη 1 το πρωί σε ένα αδιέξοδο δρόμο στη συνοικία της Τούμπας στη Λάρισα. Νωρίτερα είχαν ειδοποιηθεί αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. Λάρισας και του Τμήματος Άμεσης Δράσης Λάρισας οι οποίοι συμμετείχαν στην καταδίωξη μόλις εντόπισαν το όχημα στα όρια της πόλης.

Ο οδηγός τότε, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας,  ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, πραγματοποιώντας παράλληλα επικίνδυνους ελιγμούς, θέτοντας κατά αυτό τον τρόπο σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών, καθώς και των λοιπών χρηστών του οδικού δικτύου.

Τελικά ο οδηγός θα μπει στη συνοικία της Τούμπας μέσω της οδού Βόλου και όταν βρεθεί σε αδιέξοδο, θα παρατήσει το όχημα και θα εξαφανιστεί μέσα στο σκοτάδι της νύχτας.

Ο νεκρός

Οι αστυνομικοί που παρακολουθούν τη διαδρομή του οχήματος φτάνουν μετά από λίγο στο σημείο. Προσεγγίζουν το όχημα και εκεί διαπιστώνουν ότι  σε αυτό επέβαιναν εφτά άτομα, τρία εκ των οποίων, ανήλικοι.

Τον έβδομο επιβάτη ανακαλύπτουν  μέσα στον χώρο των αποσκευών, αιμόφυρτο και με εμφανή τραύματα στο κεφάλι. Ο ηλικίας 58 ετών άνδρας μεταφέρεται τελικά με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας αλλά δεν θα τα καταφέρει. Θα αφήσει την τελευταία του πνοή στη Λάρισα, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο καταγωγής του με την ιατροδικαστική εξέταση για τα ακριβή αίτια του θανάτου να διενεργείται σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα.

Να σημειωθεί ότι από τον 58χρονο κατασχέθηκε  το ποσό των  2.000 ευρώ ενώ από το εσωτερικό του οχήματος κατασχέθηκαν επίσης 30 ευρώ, 140 λίρες Τουρκίας και 20 Ισραηλινά Σέκελ.

Η αναζήτηση και οι πρόσφυγες

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός αλλοδαπού και αγνώστων, μέχρι στιγμής, δραστών, για διακίνηση-παράνομη μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών, κατά την οποία προκλήθηκε θανάσιμος τραυματισμός ενός αλλοδαπού, επικίνδυνες παρεμβάσεις στην οδική συγκοινωνία και απείθεια.

Μέχρι σήμερα οι δράστες αγνοούνται, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες το σκάφος που μετέφερε τους Αφγανούς δεν εντοπίστηκε.

Όσο για τους μετανάστες, μετά την μεταφορά τους στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας κινήθηκε η διαδικασία της διοικητικής επιστροφής τους.

Πηγή: larissanet.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση